IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Седемте най-технологични седана на пазара

В класацията преобладават германските марки, но има и електромобили

Седемте най-технологични седана на пазара

Автомобилни експерти от САЩ съставиха списък на 7-те най-технологично напреднали седани. Както може да се очаква, в нея преобладават германски премиум модели, но има и  електрически автомобили.

1. BMW 7-Series

7-те най-технологични седани

Лидер в класацията е огромният седан BMW 7-Series, който е истинско съчетание от комфорт и високи технологи. С него дори и най-дългите пътувания носят огромно удоволствие. За пътниците в колата има два 10-инчови екрана, фиксирани на предните седалки. Колата също така предоставя достъп до Wi-Fi. Бордовият компютър осигурява пълен контрол над функциите в салона и ви позволява, например, да регулирате температурата и да нагласяте седалките.

2. Tesla Model S

7-те най-технологични седани

Второ място заема една от най-перспективните марки, насочена към постоянно подобрение и полети до Марс. Както вече предположихте, става дума за Tesla, или по-скоро за Model S. Голямата оссобеност на този модел е най-развитият до момента автопилот.

3. Mercedes-Benz S-Class

7-те най-технологични седани

Още един автомобил, създаден за осигуряване максимален комфорт на пътниците. Тук има не само големи екрани и интернет, но и най-удобните масажни седалки, които се грижат за гърба ви. Има и "умни" освежители на въздуха, които предоставят пет аромата. Освен това системите на автомобила може да се управляват със смартфон.

4. Audi A8

7-те най-технологични седани

Седанът Audi A8 залага най-много върху комфорта на водача, а не на пътниците. Всичко в тази кола е насочено към улесняване на най-трудните етапи от пътуването. Всички системи се управляват от удобен сензорен панел. Автомобилът има асистент за управление, както и автоматично паркиране.

5. Cadillac CT6

7-те най-технологични седани

Може би една от най-гъвкавите автомобили от гледна точка на комфорта и високотехнологичните функции. За разлика от повечето други, Cadillac CT6 наистина ви позволява да оптимизирате управлението на колата. На практика, почти всичко в този автомобил мое да бъде управлявано с помощта на смартфон.

6. Acura RLX Sport Hybrid

7-те най-технологични седани

"Умните" характеристики на Acura RLX Sport Hybrid са насочени основно към минимизиране на неизправности, повреди и максимално лесно шофиране. Колата може дори да предупреди водача, че е необходимо да намали скоростта. Климатроникът избира сам желания режим на работа в зависимост от атмосферните условия и взима под внимание това дали автомобилът е изложен на пряка слънчева светлина.

7. Porsche Panamera


7-те най-технологични седани

Този седан предоставя изключителна комбинация от висока производителност и високотехнологична функционалност. Има буквално всичко - от автопилот до сензорни екрани, както и синхронизация на автомобилните системи с мобилните устройства на водача.

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #24
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Интелигентен" бил. Виждаме, колко си интелигентен, само две думи имаш в речника си.Това ако е интелигентност, децата от втори клас са професори.Но верно ти 2-ри клас 3 пъти го повтаря и на 4-тия напусна и не се завърна нали ?Бях те забравил, колко си "напред с матрияла".
  • #23
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до шевролет и лексус ( преди 6 години )
    Недей да обиждаш Шевролет.
  • #22
    9 rate up comment 1 rate down comment
    fan. ( преди 6 години )
    Имам едно питане към всички: Този бял Мерцедес само аз ли го виждам като купе или са ми в повече бирите?:)))
  • #21
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Как реши,че точно Хонда Ледженд няма да направи половин или един милион километра като доста ненадеждните бмв или мерцедеси. В София стотици Хюндаи Елантра направиха по един милион километра градско!,тоя се впечатлява от половин милион км. магистрални на немска таратайка.
  • #20
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За 5-7г първия ще е навъртял над половин милион км, и ще влезе в Бг на реални 100к км. Легена за 12г няма да направи и 1/2 от този пробег. А какво на кой как ще работи си е до клечка, въпросът е кой ще изтегли късата
  • #19
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Rlx ( преди 6 години )
    При Аглоката се споменават екстри които ги имаше 12 годишния ми Легенд, за истинските и нови въведения - нищо.След 12 години на Аглоката всичко ще и работи, но за първенеца в класацията не съм убеден.
  • #18
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Разбира се че няма как да се разберем - аз съм интелигентен човек, ти си празноглава *** с промит мозък. Прочее, "тойотата с климатик", Lexus LS is the finest car in the world. Това са думи на Alan Mulally, бивш изпълнителен директор на Боинг, Форд и член на борда на Гугъл. Но ти явно си по-голям разбирач от него. Хе-хе!
  • #17
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И като говориш за пълноразмерни премиум седани, не включвай Тойотата с климатик. Няма да се разберем така.
  • #16
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    жълт каскет, ти остави него, на мен ми отговори.Разбра ли сега защо БМВ-то е изгоряло с една миля по-малко ? Затопляш ли вече или ?
  • #15
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Честно казано и на мен повече ще ми хареса *** и жена ти едновременно ... да ми правят сметанов кекс, отколкото само жена ти да прави нормален кекс.