IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрите коли на последното десетилетие

Един производител доминира в Топ 10 на Consumer Reports

Най-добрите коли на последното десетилетие

Американското издание Consumer Reports представи своята класация за най-добрите автомобили, произведени след 2010 г. Автомобилите са преминали 17 различни теста, а освен това са били оценени и от собствениците си. Повечето модели неизменно са в челото на ежегодните класации по надеждност на изданието през последното десетилетие.

10. Lexus CT 200h

Най-добрите коли на последното десетилетие

Въпреки че 2017 г. се оказа последна в живота на модела, който е базиран на Toyota Prius, експертите от Consumer Reports вярват, че този автомобил ще служи добре на собствениците си още дълго време. През 6-те години от производство – 2011-2106 г., хибридът неизменно получава високи оценки за надеждност. И спокойно се нарежда между най-издържливите коли на десетилетието.

9. Mazda3

Най-добрите коли на последното десетилетие

През 8 от последните 9 години Mazda3 получана перфектни оценки за надеждност. Двигателят, трансмисията, спирачаната система и оборудването се представят отлично на всички тестове, а единственитя пробем е с електронните системи на модела. Тъй като собствениците на този автомобил в един момент от живота си се насочват към по-големи машини, Mazda3 ще бъде една страхотна покупка на пазара на колите втора употреба.

8. Toyota Avalon

Най-добрите коли на последното десетилетие

Дори за моделите на Toyota издържливостта на Avalon е изключителна. За този модел достигането на пробег от 200 000 мили (над 320 000 км) без никакви проблеми е нещо обичайно. От 2010 г. насам Avalon всеки път получава високи оценки за наджедност и си остава един от най-впечатляващите автомобили по този показател.

7. Lexus GS


Най-добрите коли на последното десетилетие

Още един модел, който всяка година е в челото на класацията на Consumer Reports. Представянето му на тестовете винаги е на високо ниво, като от 2010 г. досега не се отбелязват сериозни проблеми. Понякога е критикуван заради дизайна си, но това е доста субективно. Последното поколение, което се появи през 2013 г., е почти перфектно във всяко едно отношение.

6. Lexus IS

Най-добрите коли на последното десетилетие

Един модел, който е практически нечуплив за собствениците си. През 2014 г. бяха направени няко промени в информационно-развлекателната система, но като цяло колата си остава една от най-надеждните във всички класации от 2010 г. Доказателство за това и сериозното търсене на вторичния пазар.

5. Toyota RAV4

Най-добрите коли на последното десетилетие

Тестовете на Consumer Reports, както и отзивите на потребителите, не са показали нито един сериозен проблем с този автомобил след 2012 г. Високата надеждност се дължи до голяма степен на качествената сглобка на кросоувъра в канадския завод на Toyota. Повече от половината компоненти от модела се правят в Япония, което също не е без значение.

4. Lexus ES

Най-добрите коли на последното десетилетие

Единстветният луксозен модел, който получава най-високи оценки за надеждност през последните 11 г. От 2008 г. досега при Lexus ES не са откривани проблеми с двигател, трансмисия, електрически или горивни системи. Моделът е базиан на Toyota Camry, но е по-луксозен. И съответно е без конкуренция в този клас автомобили.

3. Toyota Camry

Най-добрите коли на последното десетилетие

Това е любимият седан на Америка, като доминира в този клас още от 1993 г. Факт е, че някои модели след това го задминаха по продажби, но не и по надеждност. През периода 2002-2017 г. Camry неизменно е лидер по този показател, като оценките му дори се покачват.

2. Toyota Prius

Най-добрите коли на последното десетилетие

Първоначално купувачите на хибридни автомобили имаха притеснения относно батериите им, но благодарение на Prius тези притеснения изчезнаха. През последните 12 години моделът неизменно е сред лидерите по надеждност, като това важи за всички версии на хибридната кола. От 2011 г. не се отбелязва нито един недостатък в Prius, което го прави най-надеждният стандартен автомобил на последното десетилетие.

1. Toyota 4Runner


Най-добрите коли на последното десетилетие

Може и да изглежда стар, но този всъдеход е безспорният шампион в рейтинга на Consuner Reports. За последните 13 години SUV-моделът неизменно получава най-високите оцени за издържливост, като нито в Toyota, нито клиентите се притесняван, че той не е преработван от 2010 г. насам.

Снимки: Производителите

Тагове: consumer reports
0 от 500
  • #17
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мале, това ако беше класация пълна с ВАГ-ове, как щяха да плюят че е купена платена и т.н. , ама тия са се уляли, класация наредена по най безскруполния начин. A може и да е първоаприлската шега на Customer Report.
  • #16
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Щом производителя е казал че ок, а за него е далавера да влизаш всеки месец за обслужване ако може и не би рискувал да хвърлиш двигателя в гаранция, го е разрешил значи има вярно. Това че тук се карат коли на 400+к км (180 по километраж) и дори необслужваеми агрегати са обслужват не е по вина на производителя. Той не е предвидил агрегата да се ползва толкова.
  • #15
    9 rate up comment 14 rate down comment
    kia ( преди 6 години )
    аре баце искам да те видя как караш 2 години едно масло?! нали след 2рата смяна ще хвърли двигател и всичко...сигурно си и от онея, за които необслужвама кутия, не се пипа никога, както и 'верига не се сменя' ае бегай да караш дедовава лада!
  • #14
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А в Япония кола на годината стана Волво ;) А Волво стана автомобил на годината за целият свят...не е зле.
  • #13
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Поне една Хонда/Аглока да бяха пуснали за цвят, то така направо като реклама.
  • #12
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Първо гаранцията в БГ е въпрос на политика - в западна Европа почти всички са с 2 или 3 години гаранция. Ако се зачетеш и тук повечето дилъри си пишат 3+2 години или в списъка с екстри пишат удължена гаранция. Второ при Киа гаранцията не е толкова пълна колкото изглежда и също сравни цената на обслужване. Защо повечето производители минаха на long life масла с живот 30-35к км (или 2 години при някои марки) а киа искат на 15к или всяка година да влизаш при тях.
  • #11
    17 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    на Consumer Reports са зависими от тойота точно толкова колкото *** Bild от ВАГ. Ако човек е толкова *** да вярва на такива класации вероятно кара 15 годишен кош на някоя от 2те марки и това е достатъчно наказание за наивността му.
  • #10
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота пред Лексус във всяка една класация,смях...
  • #9
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Аззз ( преди 6 години )
    Здравите Мазди, са толкова здрави че имат 3 години гаранция, за сравнение КИА имат 7
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мазда особено 3 не е скъпа за купуване. До колкото съм чувал обаче сервиза дере по 2-3 кожи. Конкретно знам за старата 3ка една и съща част използвана при Фокус и 308 в Стар моторс струва около 3х колкото във Мото пфое