IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайският SUV на VW излиза зад граница

Моделът от средния клас може да е евтина алтернатива на Touareg

Китайският SUV на VW излиза зад граница

Преди да бъде представено третото поколение на SUV модела Touareg в Пекин в петък, компанията показа на същата сцена два други SUV-а, предназначени само за китайския пазар. Единият от тях, кръстен „Модерен SUV от средния клас”, успя да привлече много повече внимание, отколко смятаха в VW.

Китайският SUV на VW излиза зад граница?

Моделът е създаден от съвместното предприятие на VW и китайците FAW-VW и беше представен в спортната версия R-Line, а оборудването му е близко до това на сходни по размери модели, но от премиум сегмента. Въпреки, че става въпрос за модел, разработен в Китай за местния пазар, от компанията намекнаха, че точно този SUV може да излезе и на други пазари.

Точно това подхвърли и доктор Франк Велш, който е начело на екипа за технически развитие на моделите във VW и който естествено има много точен поглед върху инженерните усилия, вложени в този „Модерен SUV от средния клас” – име, което отлично подхожда на китайските традиции в тази област.

„Днес този модел е изцяло за Китай, но аз съм напълно съгласен, че това е много силен SUV модел и ние проучваме възможностите да го предлагаме и в други страни”, обясни Велш.

Дали обаче този модел ще стигне и до Европа, където SUV гамата на VW расте бързо. Може и да сте забравили, но до неотдавна в нея влизаха само Touareg и Tiguan, а сега са налице и 7-местния Tiguan Allspace, както и компактният T-Roc. По-късно тази година ще се появи и T-Cross, който ще е базовият модел в тази гама, а през 2020 година трябва да се появи и кабрио версия на T-Roc.

В крайна сметка китайският модел може да се окаже по-евтина версия на Touareg, но дали ще остане под марката на VW?

Тагове: volkswagen
0 от 500