IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-очакваните електрически автомобили в Женева

Три кросоувъра на ток предизвикват най-голям интерес към момента

Най-очакваните електрически автомобили в Женева

Най-големият автомобилен салон в света - в Женева, ще отвори врати за журналистите още на 6 март, а широката публика ще може да се наслади на всички премиери от 9 март. Автомобилните експерти назоваха петте най-очаквани коли на ток, които ще дебютират в коплекса "Палекспо".

Най-очакваните електрически автомобили в Женева

На първо място те посочват електрическия кросоувър Hyundai Kona Electric, който ще бъде показан в две модификации с различни двигатели. Моделът е първият в историята на южнокорейския брад на ток и ще може да изминава 470 км с едно зареждане.

Най-очакваните електрически автомобили в Женева

Новият Mercedes EQ C, който ще изминава 500 км без дозареждане, заема втора позиция в класацията. Очаква се автомобилът да бъде комплектован с два електрически двигателя, като засега други подробности за него не са известни. Показаният по-рано прототип позволява да си представим как ще изглежда електромобила на германсдката марка.

Най-очакваните електрически автомобили в Женева

Един от най-очакваните "зелени" автомобили бе наречен и Jaguar I-Pace, чиято батерия ще се зарежда на 80 процента само за 45 мин.

Най-очакваните електрически автомобили в Женева

Четвърто място в класацията заема френското Renault Zoe, което ще получи нов електромотор с мощност 110 к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет  41 кВт/ч.

Най-очакваните електрически автомобили в Женева

Пети в подреждането е прототипът SsangYong e-SIV Electric Concept, който ще може да изминава 450 км с едно зареждане. Концептуалният кросоувър има двигател с мощност 190 к.с., а максималната му скорост е 150 км/ч.

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 7 rate down comment
    100% ( преди 6 години )
    Лелееее, тия китайци от ягуар са изкопирали 1:1 фаровете на новите БМВ.
  • #3
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Wane ( преди 6 години )
    Женева е най-пищният автомобилен салон в Европа и точно пък електрическите миксери са най-скучната част от всичко изложено.пп: И Женева не е най-големият автомобилен салон в света както сте написали, а IAA.
  • #2
    27 rate up comment 2 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Четвърто място в класацията заема френското Renault Zoe, което ще получи нов електромотор с мощност 110 к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет 41 кВт/ч."Батерията с капацитет от 41 кВт/ч се продава поне от 6 месеца. Само двигателя ще е нов!
  • #1
    30 rate up comment 3 rate down comment
    pena ( преди 6 години )
    "Hyundai Kona Electric, който ще бъде показан в две модификации с различни двигатели. Моделът е първият в историята на южнокорейския брад на ток и ще може да изминава 470 км с едно зареждане."Не два двигателя а два размера на батерията! Също и не е първия хюндай на ток ! Вече има Hyndai Ioniq!