IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault-Nissan оспори лидерството на VW Group

Според Карлос Гон, френско-японският алианс е №1 в света по продажби за 2017 г.

Renault-Nissan оспори лидерството на VW Group

Президентът на Renault-Nissan Карлос Гон обяви, че френско-японският алианс е най-големият автомобилен производител в света. Това противоречи на твърдението на VW Group, че те са №1 на планетата с 10,7 милиона произведени коли през 2017 г., което е ръст с 4,3% спрямо 2016.

Кой е №1 в света?

Гон обаче обясни, че резултатът на VW е по-нисък, ако от общата бройка се извадят тежкотоварните камиони на Scania и MAN.

„Renault-Nissan с годишно производство от над 10,6 милиона леки и лекотоварни автомобили, продадени през 2017 г., е най-голямата автомобилна група в света – обяви Гон. – Това беше потвърдено, след като VW обяви продажби в размер на 10,74 милиона возила, като тук влизат и 200 000 тежки камиони, които ние не включваме в нашата статистика. Няма как повече да има дискусия за това кой е на върха на класирането.”

Под шапката на Renault-Nissan са още Mitsubishi и АвтоВАЗ.

През декември Toyota обяви, че очаква ръст от 2% за 2017 година, с което да постигне продажби в размер на 10,35 милиона возила, като тук влизат марките Toyota, Lexus, Daihatsu и Hino. Прогнозата на японците за 2018 г. е за 10,5 милиона бройки.

Volkswagen Group беше №1 за 2016 година с 10,3 милиона коли, Toyota зае второто място с 10,2 милиона, а Renault-Nissan – третото с 9,96 милиона.

Тагове: volkswagen renault-nissan
0 от 500
  • #5
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Може Гон да е прав , защото Рено продават само от големите камиони над 50хил. годишно , като прибавим и другите видове камиони и специализирана техника , както и военното производство със сигурност ще минат VAG , касае се само за 100хил. бройки разлика.
  • #4
    10 rate up comment 24 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Полудържавните перачници рено и СОЦваген се сритаха! Останалите правят коли.
  • #3
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота никога не са искали, нито са държали да са номер едно по продажби.Винаги са заявявали, че не държат да продават най-много, а да продават най-качествени автомобили. те продават много заради качеството, а немците продават заради рекламата, лъжите и манипулациите. Факт!РеноНисан си нямам на идея колко продават в действителност, но едва ли според мен са първи. Може би с Митсубиши да станат първи, но не съм убеден.
  • #2
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Това е една голяма лъжа:През декември Toyota обяви, че очаква ръст от 2% за 2017 година, с което да постигне продажби в размер на 10,35 милиона возила, като тук влизат марките Toyota, Lexus, Daihatsu и Hino. Прогнозата на японците за 2018 г. е за 10,5 милиона бройки. Тойота моторс с всичките марки за които се споменава имат 16 985 870 единици 2015.Тойота самостоятелно си смятат продажбите без тези на дъщерни фирми, сдружения, алианси, закупени и т.н. Другите голям зор имат да са 1, но...
  • #1
    22 rate up comment 12 rate down comment
    Да,да ,ама не! ( преди 6 години )
    Този и той решил да променя класациите! Досега нито ФВ,нито Тойота,нито Форд или ГМ не са оспорвали методите на класацията,независимо кой е пръв в нея. Тойота продава мин.3.5 млн леки,средни и тежки камиони чрез Хино и Дайхацу.По неговата логика Тойота не може да влезе дори в тройката.