IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen отново е най-големият производител в света

Германците изпревариха Toyota с около 350 000 продажби за 2017 г.

Volkswagen отново е най-големият производител в света

Групата Volkswagen е най-големият автомобилен производител в света за 2017 г., като изреварва Toyota. Общият обем на продажбите на марките, влизащи в концерна, е 10,7 млн. срещу 10,35 млн. за японците, съобщава Bild am Sonntag.

Volkswagen отново е най-големият производител в света

Най-добрите показатели през 2017 г. отчитат марките Audi и Porsche, а значитено се увеличават резултатите на Volkswagen на пазара в Китай. За миналата година групата записва най-голямата печалба в историята си – 220 млрд. евро, като подобрява рекорда си от 2016 г., който беше 217 млрд.

Компанията Volkswagen също отчита рекордно постижение, като през миналата година е произвела над 6 млн. автомобили. В момента компанията сглобява 60 модела, като най-популярните са Golf, Passat, Polo, Jetta и представеният само в Китай модел Santana.

През 2016 г. концернът също беше преди Toyota – 10,31 млн. продажби срещу 10,17 млн. На германците не им попречи дори скандалът с манипулираните двигатели, станал известен като „дизелгейт”.

Предстои и третият сериозен претендент за първото място – групата Renault-Nissan, да обяви продажбите си да 2017 г. Алиансът дори бе начело в средата на годината, но проблемите със заводите на Nissan през октомври, довели до спиране на производството, явно са се отразили на резултатите.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #15
    15 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нали? Едните не могат да броят продажбите, щот на ръка ги броят, но да не могат, да не могат 5-10-100, разликата е 350 000 ....опа забравих, ти втори клас го повтаря три пъти и се отказа нали, консерва-фенче-жълто ? А другите нямат квалификация, за да правят качествен контрол и така са карали +30 години ?Въпроса е следния - кога най-големите (VW), ще купят бангиите (Тойота) и ще ги накарат отново да произвеждат оризззз.ахахахахах
  • #14
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Просто парите се обезценяват, а автомобилите се усложняват технически(и заради задължителни изисквания за покриване на еко норми), отделно че и малките класове вече предлагат много удобства. Кола която преди 12-15 години е струвала 25К евро, сега струва 35К.
  • #13
    4 rate up comment 21 rate down comment
    Фолк с японски ваген ( преди 6 години )
    Хитлер едно време измислил тактиката "голямата лъжа" (потърсете в Интернет).Има една немска компания, която започва с V и завършва на W, която явно много я харесва.Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!
  • #12
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нормално, като цяло глупавите хора, които нямат познания, а вярват на реклами се увеличават.
  • #11
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И на мен ми допадат машините на VW, но един въпрос имам. Движението на цените им виждалили ли сте? Новият Т-рок дето си е живо Поло например 40-50 000. Тигуан и той по 70 000 и нагоре. Пасата по 60 000. Как ще си ги позволя се питам? Ами Шкода и те с техния Карок за по над 50 000?Групата слага по-добър интериор и дере по 100 кожи после. Това е истината.
  • #10
    10 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хахаха, Bild am Sonntag!!!Който не е живял в Германия и не го е чел този пар-цал наречен вестник не знае за какво става на въпрос. Вестник Шок и Уикенд са направо културни издания и казват повече истина от Bild am Sonntag.Има официални институции, които казват кой е продал най-много, а не пар-цалите от медийната група на Ауто Билд и сие.Сега ВАГ-фенчета да не вземе пак да перпели. Не казвам, че ВАГените не са 1 по продажби, а само, че тази медия не може да брои продажбите и да ги казва.
  • #9
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз пък се радвам на Рено-Нисан, без много шум, без да се изхвърлят години на ред, бавно но стабилно на горе... Рено от 1 милион машини вече правят по три на година, Нисан от 2 на 5.А в бройката дори не влизат машините, които произвеждат за Опел и Мерцедес.
  • #8
    4 rate up comment 11 rate down comment
    eleganten ( преди 6 години )
    Происвеждат да, а после ще продават.Това спря нисан, продажбите после...
  • #7
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ЖЪЛТЪЦИ .!.
  • #6
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кажете нещо което не знаем