IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen отново е най-големият производител в света

Германците изпревариха Toyota с около 350 000 продажби за 2017 г.

Volkswagen отново е най-големият производител в света

Групата Volkswagen е най-големият автомобилен производител в света за 2017 г., като изреварва Toyota. Общият обем на продажбите на марките, влизащи в концерна, е 10,7 млн. срещу 10,35 млн. за японците, съобщава Bild am Sonntag.

Volkswagen отново е най-големият производител в света

Най-добрите показатели през 2017 г. отчитат марките Audi и Porsche, а значитено се увеличават резултатите на Volkswagen на пазара в Китай. За миналата година групата записва най-голямата печалба в историята си – 220 млрд. евро, като подобрява рекорда си от 2016 г., който беше 217 млрд.

Компанията Volkswagen също отчита рекордно постижение, като през миналата година е произвела над 6 млн. автомобили. В момента компанията сглобява 60 модела, като най-популярните са Golf, Passat, Polo, Jetta и представеният само в Китай модел Santana.

През 2016 г. концернът също беше преди Toyota – 10,31 млн. продажби срещу 10,17 млн. На германците не им попречи дори скандалът с манипулираните двигатели, станал известен като „дизелгейт”.

Предстои и третият сериозен претендент за първото място – групата Renault-Nissan, да обяви продажбите си да 2017 г. Алиансът дори бе начело в средата на годината, но проблемите със заводите на Nissan през октомври, довели до спиране на производството, явно са се отразили на резултатите.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #45
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Цугцванг ( преди 6 години )
    Китайците не знаят какво купуват по простата причина че повечето от тях купуват кола за пръв път. Когато китайците сменят по 2-3 коли ще стане като в щатите - японците ще се късат от продажби, а немските таралясници ще ги купуват само празноглавците или мазохистите.
  • #44
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    аз не знам защо някой си мисли, че китайците са прости и купуват ***. Това е екстремно погрешно тия са толкова претенциозни, че е абсурдно да им пробуташ *** - знаят си цената много добре за разлика от краварите !та някой щом успява да продава на изключително конКУРетния в китай пазар е достоен за уважения !
  • #43
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    консерва-фенчето си е намерил от някъде източник на конфиденциална информация, която никой друг не знае.Или само си измисля някви фантасмагории и сам си вярва.Иначе за пазарите, по - добре в Китай, отколкото в Сирия и Афганистан.И че това е края го повтаряте от 2015-та, ама ей ги виж, много са лоши, пак продават повече, пак са по-добри, хората пак ги харесват. Че нашите сектанти имат комплекси от немските коли, остава да се излекува от докторите, психиатрите, ...
  • #42
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ваг фенчето обвинява другите във всичките си собсвени мизерии дето прави по цял ден. Както и да е ваг правят тотални *енефи и си ги разнасят по 10 пъти между Франция и Германия да отчитат бройки. Така произвеждат 1 млн коли а ги отчитат като 2 млн продадени. Ама все тая, като ги изгонят от Китай и тва ще им е края щото само там продават вече..
  • #41
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Администратор ( преди 6 години )
    Jdm,не точно.Там има хора и от двете страни.Тук има фенове на немски коли и един шизофреник фен на японски коли,който влиза да пише от 3-4 различни никнейма,и си рестартира рутера да си цъка плюсове сам.Проследихме го по ип-адрес, излиза една и съща клетка,така че шизофренията е на лице.Което е жалко, защото познавам доста хора,разумни,които предпочитат японски автомобили,а като го видиш този индивид ,и човек си прави грешни изводи,че са все облъчени интернет ***..
  • #40
    3 rate up comment 3 rate down comment
    JDM_Mercedes ( преди 6 години )
    Пичове, тука е като тема за футболни отбори бе ! Все едно чета коментари след Ел Класико !
  • #39
    6 rate up comment 11 rate down comment
    :) ( преди 6 години )
    Нека продават и да трупат пари от будалите, че нови глоби за измами се задават.
  • #38
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоз пък Хонда и спорт. Това с кое копче на плейстейшъна става?
  • #37
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ти като си много остър, върви се забий някъде. Тойота продават на най-притенциозния пазар близкия изток при талибаните и сащ при льольовци като теб.
  • #36
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Смятайте - и това след глобалната атака с/у тях !!! " Каква глобална атака срещу тях, те официално признаха,че са фалшифицирали дизеловите си двигатели.Първата автомобилна марка в света,която е глобена за фалшифицирани двигатели, това се казва германски инженери. По-добре не пиши на тази тема, не е в твой интерес.