IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi тества новото A1 в зимни условия

Хечбекът ще получи версия с 2,0-литров мотор с 250 коня

Audi тества новото A1 в зимни условия

Прототип на новото поколение на Audi A1, тестван при сурови зимни услония, бе заснет от фотограф на изданието Motor1, което разкри още подробности за автомобила.

Audi тества новото A1 в зимни условия

Хечбекът ще бъде представен през тази година, като ще бъде по-луксозен и по-голям на размери от своя предшественик. В основата на новото Audi A1 е платформата MQB A0, заради която се налага и промяна на габаритите.

Базовата версия ще получи 1,0-литров TSI мотор, развиващ мощност от 115 к.с. В гамата ще влязат още 1,5-литров бензинов турбомотор, както и 2,0-литров (също с турбо), който ще развива около 250 к.с. Дизелови версии няма да има - това само преди месец беше потвърдено от двама топ-мениджъри на Audi.

Audi тества новото A1 в зимни условия

Според информацията, в Audi са се отказали не само от дизелите, но и от версията с 3 врати. Така новото A1 ще се предлага единствено във вариант с 5 врати.

Снимки: Motor1
 

Тагове: audi a1
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На вас щот ви е по силите да поддържате автомобил, затва карате японски, опа турски тойотки.Много развит градски транспорт имаме, само дето метрото има две линии на кръст, а автобусите са от времето, когато дядо ми е бил първи клас.Защо българите сме такива, създаваме си някъв 'фейк имидж' за пред хората, а вкъщи събираме стотинки за цигари?
  • #9
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до BMW ( преди 6 години )
    Ако се чудиш как да спестиш 5 лева от пълен резервоар, то очевидно не е по силите ти да поддържаш автомобил!Точно това трябва да направят и в София - по-улиците да останат само добре поддържани автомобили, а който няма пари за поддръжка на автомобил - има добре развити градски транспорт и метро!
  • #8
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В момента разликата между разхода на бензин и дизел на А1 е 0.5литра по каталог което е най-много 1литър реално при положение че разликата в цената между 1.0ТСИ 95кс и 1.4ТДИ 90кс е 2250 евро в Германия като бензовото е малко по-пъргаво и къде е предимството на дизела
  • #7
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Neznam ama tuk dizela poeftinia s pone 5 rapena na litar spriamo A95 za poslednite 30 dni.Koeto na 60 litra rezervoar si e 5 leva i otdelno ti har4i 5 na 100 a ne 9
  • #6
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    За личен автомобил трябва да си луд да караш дизел. модерните бензинови двигатели горят колкото дизела и се изтрелват от там където дизела заспива. Аз лично предпочитам 2л турбо бензин, докато поевтинеят Тесли-те това ще се кара.
  • #5
    7 rate up comment 10 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Няма абсолютно никакъв смисъл да си купуваш дизелов автомобил в момента..."То никога не е имало!
  • #4
    10 rate up comment 6 rate down comment
    pena ( преди 6 години )
    "Щом няма ДИЗЕЛ,няма да го купя!"И да имаше, как ще го купиш със смешната ти заплата на общ работник на бензиностанция?
  • #3
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Има смисъл. Новите ТДИ-та мн.хубави,екологични,динамични,икономични.
  • #2
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма абсолютно никакъв смисъл да си купуваш дизелов автомобил в момента...
  • #1
    16 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Щом няма ДИЗЕЛ,няма да го купя!