IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla може да направи гигафабриката си в Унгария

Местните власти предлагат огромни отстъпки на производителя на електромобили

Tesla може да направи гигафабриката си в Унгария

Правителството на Унгария предлага на Tesla Motors сериозни данъчни облекчения, ако производителят на електромобили  изгради своята гигафабрика за батерии на територията на страната. Това обяви външният министър на Унгария - Петер Сиярто, цитиран от местните медии.

Унгария стимулира Tesla да построи гигафабриката си на територията на страната

Според Сиярто, за държавата му ще има огромни ползи не само от евентуално построяване на завода за батериите на Tesla, но и от привличането на други американски телекомуникационни и IT-компании. Министърът вече проведе среща с представители на производителя на електромобили, като участниците в нея са категорични, че имено колите на ток и автономните превозни средства предлагат най-добрите перспективи в отрасъла.

Сияро подчерта, че евентуалното изграждане на гигафабрика в Унгария би било разумен ход, тъй като в страната са почти завършени 2 зарядни станции за електромобили, а тепърва правителството ще инвестира в инсталирането на още 3000 такива. Министърът допълни, че голям процент от промишленият приход се дължи именно на автомобилната индустрия в Унгария. В нея към момента работат над 100 000 души.

Според информациите, в Tesla обмисля сериозно предложението за изграждане на европейската гигафабрика в Унгария. Компанията на Мъск подготвя и други проекти, в които партньор ще бъде именно държавата от Източна Европа.

Снимка: Tesla

 

Тагове: tesla
0 от 500