Вход   Регистрация

Porsche няма да прави автономни коли

Porsche няма да прави автономни коли
 

Компанията обаче ще залага на нови технологии

Германският производител Porsche публикува на своя сайт интервю с вицепрезидента и финансов директор на компанията Лутц Мешке. В него топ-мениджърът разкри любопитни подробности за това какви технологии и допълнителни опции ще получат автомобилите на марката в близките няколко години.

Porsche няма да прави автономни коли

Мешке е категоричен, че Porsche ще бъде една от последните компании в света, която ще постави системи за автономно придвижване в своите автомобили. Същото нещо преди време обявиха и от друг производител, който е част от концерна Volkswagen Group – производителя на спортни коли Lamborghini.

„Няма шанс да се откажем от педали и волана в колите ни, тоест да създадем модели с пето ниво на автономност. Това не означава обаче, че се отказваме от новите технологии. Системи като асистент за придвижване в задръстванията и функцията за автоматично паркиране ще влязат в стандартното оборудване на нашите модели, при това съвсем скоро”, обясни Мешке.

Вицепрезидентът на Porsche допълни, че очаква компанията да направи огромен пробив в края на десетилетието, когато ще бъде представен спортният електромобил Mission E. Заедно с него собствениците му ще получат и редица допълнителни услуги и системи, като целта е те да станат допълнителен източник на средства за компанията.

На първо място това ще бъде възможността системите на автомобили да се обновяват „по въздуха”, тоест от разстояние. Подобна технология в момента предлагат електромобилите на Tesla. Това ще позволи на собственика на колата на Porsche да разблокира допълнителна мощност на силовия си агрегат, когато се намира на писта. Или пък да поучи по-мощно осветление, ако се готви да тръгне на път през нощта.

Porsche няма да прави автономни коли

Една от новостите ще стане система, която Пешке определи като „функция Марк Уебър”. Както е известно, бившият състезател от Формула 1 е пилот на заводския тим на компанията и посланник на марката по света. Новата функция, носеща неговото име, предсталява автопилот за писта, помагащ на водача да държи идеалната траектория и да осигурява идеално ускорение и спиране в завоите.

В случая водачът ще управлява сам автомобила, но системата ще му подсказва какво да направи. С други думи, това ще е нещо като виртуален треньор, като ще може да се се избере маниера на пилотиране не само на Марк Уебър, но и на легендарния рали-пилот Валтер Рьол, който от години работи за Porsche.

Според Лутц Мешке, подобно използване на автопилот не само не противоречи на философията на Porsche, но и открива огромни възможности пред компанията. Той е категоричен, че клиентите безусловно биха платили за новата фукция, която ще струва четирицифрена сума в евро. В Германия тази услуга се предлага от началото та есента, като се казва Porsche Shield.

Снимки: Porsche

Реклама  


Купи Porsche

 • Porsche Panamera 4S Diesel

  147500 EUR

  дата на произв. - юли , 2017 г., пробег - 3500, С.к - Автоматична, цвят - Черен

 • Porsche Panamera Turbo Matrix

  122800 EUR

  дата на произв. - декември , 2016 г., пробег - 16880, С.к - Автоматична, цвят - Сив

 • Porsche Panamera 4S

  110000 EUR

  дата на произв. - юни , 2017 г., пробег - 7400, С.к - Автоматична, цвят - Сив

 • Porsche Panamera 4 E-HYB

  109300 EUR

  дата на произв. - декември , 2017 г., пробег - 8800, С.к - Автоматична, цвят - Бял

 • Porsche Panamera 4S DIESEL

  102500 EUR

  дата на произв. - май , 2017 г., пробег - 13800, С.к - Автоматична, цвят - Черен

 • Porsche Panamera 4S DIESEL

  105000 EUR

  дата на произв. - юли , 2017 г., пробег - 7800, С.к - Автоматична, цвят - Бял

Виж всички обяви

Коментари ( 2 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 10 месеца )

Кажи го на пол уокър това
Отговори
 
  0
 

Положителни: 0  Отрицателни: 0

от: ежи ( преди 10 месеца )

Имах си аз Порше да искат да правят автономни коли. Това е все едно да предложиш на майстор виолист касетофон, вместо цигулка.
Отговори
 
+2
 

Положителни: 2  Отрицателни: 0


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising