IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Големите компании ще настигнат Tesla до 3 години

Прогнозата е на икономически експерт от Великобритания

Големите компании ще настигнат Tesla до 3 години

През последните седмици редица анализатори и автомобилни експерти коментираха проблемите на Tesla Motors. Компанията на Илон Мъск все още не може да достигне обявените нива на произвдство на Model 3, като по тази причина продължава да трупа сериозни загуби.

Големите компании ще настигнат Tesla до 3 години

Според британското издание Autocar, заради тези проблеми редица инвеститори са оттеглили подкрепата си към Tesla, като загубите от това се оценяват на 1,5 млрд. долара. Ако ситуацията не се промени и компанията продължи да произвежда 10-15 пъти по-малко коли, то и други инвеститори също ще си тръгнат.

Автомобилният експерт и професор от бизнес-школата в Кардиф – Питър Уелс, смята, че знае какъв е проблемът с производството. Според него, амбициозните планове на Мъск оказват сериозен натиск върху мениджмънта и работниците,  като последните са предимно от Калифорния и не са свикнали на подобно нещо.

Самият Мъск е разбрал причината и е започнал да наема експерти и служители от други региони на страната, които са свикнали на работят под напрежение. Шефът на Tesla се е сблъскал и с друг проблем, тъй като е разчитал, че компютърните симулации и роботите ще играят основна роля в създаването на нови автомобили, но това не се е получило.

„През 2020-2021 г. големите производители ще навлязат масово в сегмента на електромобилите. Те ще предложат модели със същите характеристики и цена като Model 3. Мъск е наясно с това и чудесно разбира, че ако иска да спаси Tesla, то трябва спешно да увеличи обемите на производствона Model 3”, уверен е професорът.

В заключение Уелс заяви, че вижда 3 варианта за бъдещето на Tesla, ако проблемите с Model 3 не бъдат решени. Първият е компанията да се съсредеточи върху технологиите, които да продава на големите производители. Вторият е да бъде купена от някой от тях, а третият – да фалира и да потъне завинаги.

Снимка: Tesla

 

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Ако ... ( преди 6 години )
    Тесла фалира догодина, може и да я настигнат до 3 години!
  • #12
    9 rate up comment 3 rate down comment
    мда ( преди 6 години )
    Истинскят бг мъж кара гоуф TDi помпа-дюза(най-надежден) и един ден, когато всичко вече му е наред и може да си го навие на "масрафа" минава на W124 - колата мичта.
  • #11
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Nicola ( преди 6 години )
    Дедо Гошо, разбирам че падна сняг и не можеш да продаваш балончета и семки в парка, но това не те прави по-умен : DЕлектрокара на гарата беа правотокови с примитивно превключване. S-класата на Tesla е с асинхронен променливотоков електромотор с векторно управление, развъртащ се до 18 хил. оборота и даващ няколко стотин коня мощност.Ако някой от вас се беше качвал изобщо, да усети електромагнитната тяга, друго щеше да пееРимляните са го казали - пръв по време, пръв по право. Тесла щепребъдe
  • #10
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Кви 3 години го гонят Ауди започва от 2019 Мерцедес от 2020 а и двете имат в гамата си чисто електричеси возила и сега. Да се надяваме, че ще видим изпълнението на 3тия вариант, въпреки, че китайците с удоволствие биха го купили :)
  • #9
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тесла не са в автомобилният бизнес, а в шоу бизнеса, всичко е едно голямо шоу, за да се напомпат акциите, след това Мъск ще обяви че се отегля и ще си разпродаде акциите... След това ще дойде фалита...
  • #8
    11 rate up comment 7 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Тази кола става само да ходиш на работа или до магазина(къси разстояния)"Щом ти до магазина/работа каращ по 500 гилометра... Явно живееш на някое много забутано място...
  • #7
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    До анонимния продавай си апартамента и залагай на Тесла спешно, след 2-3 години ще си утроил парите, гаранция!
  • #6
    11 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    бабо пено Model S си е чист електрокар по бай Тошово време ги имаше по гарите ако се сещаш ..... Тази кола става само да ходиш на работа или до магазина(къси разстояния) Така че тоя електрокар не е нищо повече от един лъскав и голям балон
  • #5
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Китайците ще купят само марката Тесла за няколко десетки милиона долара, то друго няма какво да се купи.... батериите са на Панасоник, автопилота им за нищо не става, друите марки са по-напред от Тесла в тази област.
  • #4
    9 rate up comment 5 rate down comment
    .. ( преди 6 години )
    Чакайте малко, нека изясним, нали чакаме Тесла-та да фалира до 1-2 години?Сега друга песен ли пеем?Обърках се....