IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Infiniti QX50 ще получи революционен бензинов мотор

Двигателят има променлива степен на сгъстяване и висока мощност

Новото Infiniti QX50 ще получи революционен бензинов мотор

Компанията Infiniti ще представи по време на автосалона в Лос Анжелис своя нов кросоувър QX50. Автомобилът ще се води моделна година 2019 и ще получи най-иновационния мотор на японския производител, съобщава Motor1.

Новото Infiniti QX50 ще получи революционен бензинов мотор

В новото поколение на кросоувъра ще бъде поставен бензинов мотор с вътрешно горене със специална технология, патентована от Infiniti. Двигателят ще бъде с обем 2,0 литра, като ще развива мощност от 268 к.с. и 390 Нм.

Агрегатът е получил специална система (VCR), посволяваща промяна на коефициента на сгъстяване. Благодарение на нея, моторът е не само много динамичен, но и предлага нисък разход на гориво. Това поне твърдят екперти, които вече са имали възможност да тестват QX50 с новия двигател.

Новото Infiniti QX50 ще получи революционен бензинов мотор

Самата система VCR е разработка на компанията-майка Nissan, като тя представлява сложна комбинация от механични връзки, работещи с променлив ток. Двигателят разполага с турбоковпресор, както и със система за директно впръскване на горивото.

Снимки: Infiniti
 

Тагове: infiniti qx50
0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Фермерчитуу .. ( преди 6 години )
    казах ти вече: дръж си дъртото инфинити, че новите мамата си наТаката!Сам призна, че е фирмата с най-некъдърния мениджмънт - явен признак на поразяващата ръка на рено!
  • #14
    5 rate up comment 3 rate down comment
    фермера ( преди 6 години )
    Само са напомня на долния че гаранцията на ИНФИНИТИ е 150к километра.Ако колата не може да се движи ти пращат пътна помощ с заместващ автомобил за периода на ремонта.След ремонта ти връщат колата с пътна помош и си вземат заместваща.Всяко забавяне на ремонта е повече колометри с чужда кола за теб.А ако разбираще от кинематика щеше да разбереш че механичната част е достатъчно здрава и с намалени вибрации защото мотовилката прави къс напречен ход.Ама остави на нас каращите ИНФИНИТИ скъпите ремонти
  • #13
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    представлява сложна комбинация от механични връзки, работещи с променлив токпредпоставки за много безкрай проблеми скъпи за решаване !мерси за такава скъпа дачия !
  • #12
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Карай си каквото искаш, въобще даже не ти завиждам, но това не променя факта, че са на Дачия.
  • #11
    7 rate up comment 4 rate down comment
    фермера ( преди 6 години )
    Този който ставнява Дачия с Инфинити,да си кара Дачията аз ще си карам Инфинити.Тук става въпрос за бензинов двигател с параметри на дизеловов 4 цилиндров с ниски нива на азотни оксиди и ниски нива на трърди частици който са проблем при бензинови двигатели с висока компресия.Ама приказките са какви двигатели правели Рено.
  • #10
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не го слушай тоя. Рено нямало да пипат.Все едно да се ожениш, пък да не правиш нищо.
  • #9
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "хубавото е, че в Инфинити не се пипа от некадърниците от Рено. " Сигурен ли си, защо ли си мисля че dci, са си намерили мястото и там Infinity Q30 1.5 dci на пример.
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Проблемът с японските коли е, че за всяка иновация клиентът получава 10 ***. Не че Инфинити са измислили двигателят с променлива степен на сгъстяване, но трябва да им се признае, че първи го пуснаха серийно.
  • #7
    1 rate up comment 2 rate down comment
    неграмотници ( преди 6 години )
    Двигателят разполага с турбокоВпресор
  • #6
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Иха, Дачия с кожа и климатик.