IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци направиха спортна кола на ток с 360 км. пробег

Моделът на Leap Motor ще излезе на пазара през 2019 г.

Китайци направиха спортна кола на ток с 360 км. пробег

Китайската компания Leap Motor се присъедини към списъка с производители на електромобила, като показа изображение на своя първи модел – спортната кола LP-S01. Дебютът на модела ще се състои тази седмица, но продажбите стартират едва през пролетта на 2019 г., съобщава CarNewsChina.

Китайци направиха спортна кола на ток с 360 км. пробег

Елекромобилът разчита на един мотор, чиято мощност е 170 к.с. и 250 Нм въртящ момент. Само с едно зареждане LP-S01 може да измине до 360 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отвема 6,9 секунди.

Купето с две врати и четири места е оборудвано с мултимедийна система с точка за достъп Wi-Fi, безключов достъп със система за разпознаване на лица, както и специално мобилно приложение, позволяващо електромобилът да бъде преотстъпван на приятел или на член от семейството.

Цената на LP-S01 e 30 160 долара, но благодарение на субсидиите, които използват клиентите на електромобили в Китай, тя ще спадне близо на половина – 16 590 долара.

Компанията Leap Motor бе основана по-рано тази година. Щаб-квартирата се намира в китайската провинция Чжанзян, като инвестициите за строителство на завода и разработката на първия модел са 380 милиона долара.

Снимка: Leap Motor
 

Тагове: leap motor lp-s01
0 от 500