IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Таварес ще лекува Opel по рецептата за PSA

Германските модели ще намалеят, компанията ще прави електромобили за французите

Таварес ще лекува Opel по рецептата за PSA

Големият шеф на PSA Group Карлос Таварес се готви да лекува Opel и Vauxhall по рецептата, която приложи преди време, за да спаси изправените пред фалит Peugeot и Citroen, които бяха записали години наред присъствие на световния пазар без да постигнат печалба.

Таварес ще лекува Opel по рецептата за PSA

Представянето на плана за развитие на Opel при новите собственици на компанията PSA Group ще е в четвъртък, като той ще бъде представен от главния изпълнителен директор на компанията Михаел Лошелер, а заедно с него пред медиите ще се яви и Таварес.

Според германския вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung, планът на Таварес и Лошелер обхваща мерки в 4 посоки, които трябва да направят така, че през 2019 г. Opel да излезе на нула, а през 2020 г. да запише печалба в размер на 2 процента.

Първата група мерки са свързани с намаляването на моделите, които Opel произвежда и в гамата на марката ще останат само тези, които носят сериозна печалба на компанията. Естествено, вече се знае, че всички бъдещи модели на Opel ще използват шасита, двигатели и трансмисии, идващи от PSA.

Втората група промени предвиждат превръщането на Opel в компанията, която ще разработва и развива електрически модели за PSA. Това ще засегне и техническият център на Opel в Рюселхайм, където специалистите ще трябва да електрифицират всички модели на PSA като начало на съвместната им работа. Предвижда се и обща работа на PSA и Opel при снабдяването на германската компания с материали и части, обща политика при преговори с доставчици и т.н.

Новият собственик очаква и намаляване на разходите за труд в Opel, както и силно редуциране на продажбата на модели със сериозни отстъпки и край на регистрирането на коли от самата компания, за да постигнат по-добри резултати в статистиката за пазара.

И накрая, моделите на Opel ще излязат на пазари, които бяха тема табу за марката, докато тя все още беше част от General Motors. За тази част от плана обаче се знае най-малко, но това решение е повече от очаквано.

Таварес на няколко пъти заяви, че иска да използва „германската репутация” на Opel на пазари, на които PSA не стои достатъчно добре или отсъства.

Тагове: opel psa
0 от 500
  • #2
    17 rate up comment 13 rate down comment
    до Roadrunner ( преди 6 години )
    Колега, ако искаш франсетата да не се намесват, тогава купи ти Опел и ти им плащай загубите. И тогава като собственик ще можеш да раздаваш акъли на воля
  • #1
    14 rate up comment 15 rate down comment
    Roadrunner ( преди 6 години )
    За диапазонна около 40к ,астрата с 1.6 Т 200 коня двигател май е най-приемливия автомобил.Само дето като се намесят франсетата, не се знае какви ще ги надробят