IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата ера за Mazda започва със салона в Токио

Компанията обещава да покаже две напълно нови концепции за бъдещето си

Новата ера за Mazda започва със салона в Токио

Японският производител Mazda обяви началото на „нова ера”, която ще започне на откриващия се на 25 октомври международен автомобилен салон в Токио. Там компанията ще представи два концептуални модела, както и напълно нов бензинов двигател от семейството Skyactiv-X.

Новата ера за Mazda започва със салона в Токио

Първият от двата модела ще бъде компактен хечбек, който трябва да демонстрира най-новите технологии на Mazda. В неговата основа ще бъде архитектурата Skyactive-Vehicle, а под капака – мотор от новото семейство Skyactive-X, който използва иновационна разработка – запалване от бензиново-въздушна смес под налягане.

От компанията са категорични, че използването на тази технологи ще направи двигателите от Skyactiv-X с 30% по-ефективни и по-икономични от сегашните агрегати Skyactiv-G. Освен това, средно със същите 30% ще се увеличи и въртящият момент при новите мотори.

Самите японци признават, че няма да се откажат от използването на свещи за запалване при своите двигатели и моторите от семейството Skyactiv-X представляват само „преходен етап”. Сместта в тях ще може да се възпламенява само при работа на ниски обороти. При по-високо натоварване, както и по-рано, ще се изпозват свещи.

Очакванията са първият модел с двигатели от семейството Skyactiv-X да бъде следващото поколение на Mazda3, което ще се появи през 2019 г. Най-вероятно в Токио компанията ще покаже именно предвестника на този модел.

Новата ера за Mazda започва със салона в Токио

Втората премиера на марката ще бъде концептуален модел с 4 врати, като в съобщението на компанията се казва единствето, че той ще покаже новия дизайн. Той на свой ред предсталява още по-дълбоко изразяване на философията Kodo, на която Mazda залага през последните години. Друга информация за автомобила няма.

Снимки: Mazda

Тагове: mazda skyactiv-x
0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 12 rate down comment
    мазна ( преди 6 години )
    дори чиКИА вече вади 6-цилиндрови мотори и по-спортни колимазна обаче затъва все повече в ширпотребата за "радост" на дребните душици ...
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    гоше ( преди 6 години )
    я па сакам такава технология у ванкело, и турбо, и хибрид ...Опънал съм кабел от мазето, че го зареждам на общия електромер! (ако не от уличния стълб(не свети, никой нема да забележи))
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    MX-5 ( преди 6 години )
    Дизела при автомобилите - да. При хибридите може да се съчетае такъв двигател с електромотор,
  • #1
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    SkyAtive са наистина много икономични и добри двигатели, ако постигнат тези 30% по-висока ефективност при новото поколение, то направо обезмислят дизела като разход и хибрида!