IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Една Tesla срещу трима много мощни германци (ВИДЕО)

Електромобилът води битка в две дисциплини на писта

Една Tesla срещу трима много мощни германци (ВИДЕО)

Британският автомобилен сайт Carwow организира драг-надпревара на 1/4-миля (402 метра) между комбитата Mercedes-AMG E 63 S и Audi RS6 performance, седана BMW M760Li xDrive и електромобила Tesla Model S P100D.

Една Tesla срещу трима много мощни германци (ВИДЕО)

Видео с надпреварата бе публикувано в официалния канал на изданието в YouTube. Машините премериха сили в две дисциплини - старт от място и старт от движение. И в двата случая победителят беше един и същ.

Само за статистиката - комбитата на Mercedes и Audi разчитат на V8 турбомотори с обем 4,0 литра, като в първия случой мощността е 612 к.с., а във втория - 605 к.с. Седанът на баварците на свой ред е оборудван с 6,6-литров V12 с 609 к.с., докато Tesla Model S P100D разполага с два електромотора. Този на предната ос развива 262 к.с., а на задната - 509 к.с.



По-рано тази година Tesla Model S P100D участва и в друга надпревара, организирана от американското издание Motor Trend. В нея американският електромобил се изправи срещу 11 суперколи, сред които бяха  Porsche 911 Turbo S, Nissan GT-R Nismo, Ferrari 488 GTB и Mercedes-AMG GT R.

Снимка и видео: Carwow

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #16
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Абе тия Тисли само направо ли могат да карат?
  • #15
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Mono ( преди 6 години )
    Хахаха ,ами то която и да е бензинка с 770к.с. тея тримцата ще ги изяде,да не кажа и дизелак с 770к.с.,интересно ще е,ако ги видим тея коли на Unlim+ Русии,тогава кой от дето дошъл
  • #14
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Какво не ви хареса в коментара на някой си? Айде дайте да я видим Теслата на писта не на драг :)
  • #13
    15 rate up comment 13 rate down comment
    Някой си ( преди 6 години )
    Хайде сега да видим Теслата на 24 те часа на Льо Ман. Да видим по колко време ще губи за зареждане.Това със старта обира само позитивите на ел. захранването.
  • #12
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    "Интериорът на новата Дачия Дъстър е по-луксозен и по-адекватно проектиран и сглобен, отколкото на Тесла...Какво остава Тесла да се конглокира по лукс и комфорт с БМВ, Ауди или Мерцедес..."Естет, не знам какво вземаш, ама явно си проспал основната идея на това видео, а именно драг състезание, а не конглокс по интериорен дизайн! :)
  • #11
    13 rate up comment 12 rate down comment
    Toti ( преди 6 години )
    Ама винаги съм се чудил как съпоставят коли с такава разлика в конските сили(тук разлика 160-170к.с.в полза на елчето разбира се),а и защо до сега няма тест на писта със завои,а само 400м,отговора мисля,че е ясен.И за цената-P85D в бг е около 100000 евра и то 2014-15,а тази P100D сам провери и тогава нека говорим в цифри
  • #10
    13 rate up comment 15 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 6 години )
    Какво е времето на Теслка на Нурбургинг някой ще каже ли? аа чакай то там няма зарядна станция и не може да докрета до финала без бутане :D Аре нема нужда - само с един дра се фалите и толкова!
  • #9
    14 rate up comment 14 rate down comment
    Естет ( преди 6 години )
    Интериорът на новата Дачия Дъстър е по-луксозен и по-адекватно проектиран и сглобен, отколкото на Тесла...Какво остава Тесла да се конглокира по лукс и комфорт с БМВ, Ауди или Мерцедес...
  • #8
    19 rate up comment 3 rate down comment
    pena ( преди 6 години )
    P100D си прави 1/4 милята за 10.7 секунди (а не за 11) без никъкви проблеми. В клипчето шофьора на Теслата определено проспа старта...
  • #7
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Nev ( преди 6 години )
    Toti, така го каза, все едно че ТЕслата не се състезава срещу най-добре оборудваните и технологични германци, а срещу Дачия например!Освен това, като се има предви че Теслата тръгна почти със секунда закъснение, да финишира за 400 м с 0.2 сек по-бързо е много добро поситжение! И ако вземеш предви и цените на Мерца, Аудито и БМВ-то, които са доста по-високи от на теслата, ще видиш колко много обективност липсва в това, което си написал!