IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

България е на 93-о място в света по качество на пътищата

Преди нас са държави като Ботствана, Кабо Верде и Танзания

България е на 93-о място в света по качество на пътищата

България заема 93-а позиция по качеството на пътищата н новата класация Global Competitiveness Index, която ежегодно се прави от експерти от Световния икономически форум.

България е на 93-о място в света по качество на пътищата

В рейтинга попадат общо 137 държави, като България получава 3,4 точки. С толкова са оценени още Виетнам и Уганда. Пред нас се класират екзотични държави като Танзания, Ботсвана, Хондурас, Замбия, Мали, Ямайка, Кабо Верде, Гана, Шри Ланка и др.

От страните в Европа зад България са класирани Малта, Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, както и Латвия, Русия и Украйна.

Първото място в класацията е за Обединените Арабския Емирства. В Топ 10 за най-качествените пътища в света  място са намерили още Сингапур, Швейцария, Хонконг, Холандия, Япония, Португалия, Австрия и САЩ. На последно място експертите от Световния икономически форум са поставили Мавритания.

Снимка: Архив

0 от 500
  • #23
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пенсионерите нямат пари за лекарства понеже си дават последните 20000лв на телефонни измамници.
  • #22
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Радка=Рашка 5
  • #21
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Рашкистанеца да обясни защо Радка е класирана след България.
  • #20
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До северозападналите ( преди 6 години )
    Какво ревете бе?Нали не ядете асфалт?Гласувайте за БСП и не се обаждайте.
  • #19
    5 rate up comment 3 rate down comment
    икономист ( преди 6 години )
    Нещата се правят паралелно, защото са взаимозависими. Най-голямата грешка е да се втурнеш да правиш с всичките си пари инфраструктура с надеждата да дойдат пари от нея. Не става така. Без кадри, ако ще и най-най-суперската инфраструктура да е никой няма да дойде да инвестира тук. Трябва и да има ниски нива на престъпност, малко корупция, политически да сме стабилни и съдебната система да е на ниво, както и данъчната.Кое при нас е наред, че нещо не се сещам?Даже и инфраструктурата е мега зле!!!
  • #18
    4 rate up comment 4 rate down comment
    икономист ( преди 6 години )
    Каква инфраструктура ве смешний?!?!?!А без хора има ли икономика да те питам, че много ги разбираш нещата? Изгониха хората от България, останаха малко хора, малко политици, малко мафиози и мнооого шведи. Та пак да те питам за каква икономика говориш. Пенсионерите нямат пари за лекарства, а банкянския крадец им дава хАсфалт. Даже, ако помниш се изцепи веднъж, че на учителите пенсионерите им били изяли увеличението на заплатите понеже тогава бяха вдигнали пенсиите с поредните 10-20 лв.
  • #17
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Темида ( преди 6 години )
    Един ВЕЛИК Българин веднъж каза. Народа не яде асфалт................Без инфраструктура няма икономика драги народе.
  • #16
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Боко Тиквов ( преди 6 години )
    Тва Аз не съм го одобрил! Значи не отговаря на мойта истина.Аз казах! Хау!!
  • #15
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма как пътища не пипнати 20г да станат като нови за 4-5гЕ как непипани бе 0ли?!Това е трети мандат на Краля Слънце и пътищата са му гордостта на управлението. Нали все пътища строи и все ленти реже. То не бяха откривания на отсечки то не беше чудо...
  • #14
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Каква Русия те тресе бе c0-p0-c0-иде пeд-aлски?! Забрави да каже, че Путин е виновен, че пътищата са ни в такова безобразно състояние. На вас c0-p0-c0-идите все той ви е виновен за всичко нали! И какво те топли, е имали 2 пътя, като хората. Или викаш не е важно, че ни е зле по-важното е на другите да не им е добре. Типично мислене на завършен 0ли-г0-френ!Вместо да си оправим ***, тя става по-зле. И пари ни отпущат и пак нищо.