IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bosch: Без дизела няма да се справим с новите екостандарти

Спадът в Европа се компенсира от нарастващото търсене в Китай, казва шефът на компанията

Bosch: Без дизела няма да се справим с новите екостандарти

Очернянето на дизела трябва да спре, без двигателите с вътрешно горене постигането на новите лимити за вредни емисии е изключено, настоява главният изпълнителен директор на Robert Bosch Фолкмар Денер в интервю за Automotive News Europe.

Bosch: Без дизела няма да се справим с новите екостандарти
Снимка: Bosch

"За момента положението с нашия дизелов бизнес е добро. В Германия и Европа като цяло има спад, разбира се, но той се компенсира от процъфтяващия пазар на лекотоварни автомобили в Китай", коментира Денер. Той все пак предупреждаба, че лекотоварният сегмент е колеблив и евентуален спад в него може да се отрази тежко на компанията и да я принуди да съкращава работници.

Денер обяснява и защо Bosch, който е сред водещите разработчици на задвижване за електромобили, засега не е изкушен да произвежда свои собствени коли. "Това би ни поставило в конкуренция със собствените ни клиенти. Доволни сме с положението си на доставчик, в което имаме голям успех. Специализираме в разработването и производството на компоненти, които после продаваме на множество клиенти, и чрез това постигаме икономии от мащаба".

Денер споделя, че очаква в края на този година новите предложения за таваните на емисиите в Европа след 2020. Те със сигурност ще са по-строги от досегашните и е илюзия да се смята, че могат да бъдат изпълнени без участието на усъвършенствани бензинови и дизелови двигатели, смята изпълнителният директор.
 

Тагове: bosch
0 от 500
  • #6
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Един ( преди 6 години )
    Електрификацията полека лека се отменя! Спед първоначалният напън започнаха да излизат всички негативи и те не са никак малко, в крайна сметка трябва да се постигне баланс, а не да се заклеймява този или онзи вид задвижване - колкото и да е малоумно електрическото безспорно има добри заложби за градска мобилност - но за истинско заменяне на двигателя с вътрешно горене няма как!
  • #5
    19 rate up comment 5 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    Бе най накрая ще залеят китайците и японците цяла европа с електрички и хибриди на добри цени и ще се чудите от де ви е дошло ама...ще е "късно либе за китка"
  • #4
    19 rate up comment 11 rate down comment
    2втек ( преди 6 години )
    Тотална забрана за дизела трябва. Тоя *** Денер да се отоплява у тях си с нафтова печка. 21 век сме има по-добри алтернативи от пушещи дизеляци
  • #3
    6 rate up comment 12 rate down comment
    До Дошо ( преди 6 години )
    Особено с твоя стар Сивик с ДИЗЕЛОВ двигател от още по-стара Астра!
  • #2
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Изказването на Денер е внимателно и балансирано. За да бъде разбрано напълно са необходими повече информация и експертиза. Както и навсякъде, посветените са малцина. Аз не съм. Наблюдавам, чета, мисля и толкоз!
  • #1
    18 rate up comment 9 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    С дизела направо ще се саморазправите с новите еко стандарти!