IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi и Jaguar влизат в битка

Спорът е кой ще представи "първия премиум електрически SUV"

Audi и Jaguar влизат в битка

Audi агресивно форсира развитието на електрическия си SUV E-Tron Quattro, като идеята е германците да лансират серийната му версия, за да вземат титлата за „първи премиум електрически SUV”, излязъл на пазара. Същата цел обаче преследват и в Jaguar с I-Pace и само времето ще покаже кой ще се справи по-бързо.

За какво се борят Audi и Jaguar?

Източник от Audi заяви пред списание Autocar, че в германската компания не гледат на Tesla като на „премиум производител” и затова не включват в сметките Model X, въпреки че той вече присъства на пазара.

Според Дитмар Фогенрайтер, който е шеф на продажбите и маркетинга в Audi, пазарната премиера на E-Tron е насрочена за 2018 г. Смята се, че дотогава батериите ще позволяват по-голям пробег.

„Пробег от 400 до 500 километра с едно зареждане трябва да бъде възможен и трябва да е налице инфраструктура за бързо зареждане на батериите – обясни Фогенрайтер. – И двата фактора ще са налице през 2018 г. Батериите осигуряват все по-голям пробег, а инфраструктурата за зареждане на електромобили става все по-добра в Европа, САЩ и Азия.”

Предполага се, че пробегът на електрическия SUV на Porsche ще е поне 500 километра, като автомобилът ще е изграден върху платформата на Mission E на Porsche, чиято серийна версия ще се появи през 2019 г.

E-Tron ще получи три електромотора, с обща мощност над 500 к.с. и ще ускорява от 0 до 96 км/ч за 4,5 секунди.

Снимки: Audi

0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Качеството на изработката при Тесла, сглобките в интериора, напсването на отделните елементи,напасването на фугите при паналите по екстериора НЕ СА като при немските премиум марки. Това се вижда дори и от снимките. Като цяло визията е добре, но като се вгледа човек изглеждат като сглобени набързо от не достатъчно добре обучени хора. Качеството не е така ювелирно като за определението "премиум".
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    bmw435i do fermeta ( преди 6 години )
    Taka e kolega samo se 4udia koia bazbateria 75d ili 100d,za p100d niamam vazmojnost.Razlikata e 20 hiliadi dolara za 120 kl pove4e reindj i sa6toto uskorenie.Imam vreme do 4etvartak da promenia pora4kata
  • #8
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Оня ( преди 6 години )
    Тесла спечели битката,ще видим кой ще спечели войната...........
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Даа бе, Тесла :) Друго си е Аудитка. Щото кифлата като чуе тесла и ти е разцепила пъта, ама с Ауди си тииии! Кифлетата много ги тачат!
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    От VW си казаха че Тесла са пред тях технологично, а тук форумния мише че тия тук имали ноу хау. Май някой не знае какво е ноу хау и как се яде
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Фермера ( преди 6 години )
    Докторе,не се чуди а го вземаи.Европейците са много назад технологично при ел.колите и системите за управление.
  • #4
    10 rate up comment 6 rate down comment
    bmw435i ( преди 6 години )
    Tesla Model X e parvia electri4eski premium SUV i toi e na pazara ot 2016 godina i mnogo skoro 6te e moi
  • #3
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Когато не струваш, измисли си нова категория, в която ти си единствен играч. Банско преди няколко години се рекламираха като "Най-добрият нов ски глокорт в източна Европа". Дообре :-)
  • #2
    9 rate up comment 7 rate down comment
    пеноооууу ( преди 6 години )
    ..пеноуу по ирония на съдбата тези които размътиха водата ще бъдат измити първи. Може да не е забравен но ще си остане посредствен лиген.Докато големите фирми имат цялото ноу хау да наместят прословутите електрически карантии в моделите си .А те и Епъл и Мъск не са лицемери ама никааакк...пеноууууу
  • #1
    18 rate up comment 7 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "първия премиум електрически SUV"С такива смешни лицемерщини няма как някой да ги взима насериозно. Колкото и да игнорират първия (който вече е на пазара), той няма да изчезне...