IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайската наглост при копирането не познава граници

Новият кросоувър на Zotye обединява черти от 4 европейски модела

Китайската наглост при копирането не познава граници

Отдавна сме свикнали с факта, че китайските производители откровено повтарят дизайна на известни  модели при създаването на своите автомобили и това минава безнаказано. В случая обаче става сума за нещо уникално – копиране не на един, а на цели 4 популярни европейски модела.

Китайската наглост при копирането не познава граници

По-рано жертва на този подход станаха Range Rover Evoque, който китайците превърнаха в Landwind X7, и Porsche Macan, преродил се в Zotye SR9. Вторият от тези автомобили дори се предлага (срещу доплащане, разбира се) с емблеми и надписи на Porsche, за да прилича максимално на оригинала.

От Jaguar Land Rover заведоха дело срещу Landwind, но не постигнаха успех. Това съответно развърза ръцете на китайците, който готвят нов клонинг с марката Zotye. Изданието Autohome публикува изображения на голям кросоувър, в който ясно си личат чертите на няколко модела.

Китайската наглост при копирането не познава граници

Като цяло екстериорът е изкопиран от Range Rover Sport, но в предната част си личи и „влиянието” на Audi Q7. Оптиката донякъде е взаимствана от Toyota Land Cruiser 200, като нещата не спират дотук. Задните светлини на кросоувъра представляват комбинация от тези на Land Rover Discovery и Audi Q7.

Китайската наглост при копирането не познава граници

Засега липсват технически характеристики за модела, както и кога той ще се появи на пазара. Интересното е, че компанията Zotye продава свободно клонингите на Porsche Macan и VW Tiguan. Първият стартира от 16 000 долара, а вторият – от 12 000 долара.

Снимки: Autohome

Тагове: zotye sr9
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Колев ( преди 5 години )
    Само че на тестовете за безопасност не догонва и Daewoo. Преди време доказаха, че подобни клонинги могат да те убият при катастрофа, при която с оригинала можеш да се разминеш невредим.Можеш да копираш чертежи, размери, можеш да копираш дизайн, можеш да копираш конструкция. Know-how, умения и опит обаче не се копират наготово.
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Jey leno ( преди 6 години )
    Оризарска им работа,могат да правят само к,е не,фи,за това и 5000 $ не бих дал
  • #5
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Американските и европейските компании се надпреварваха кой ще се подмазва повече на Китайската комунистическа партия, нарушавайки принципите на човешките права, закона и търговското право, само и само да направят завод в Китай, от страх конглокента им да не ги изпревари. А китайците методично си крадяха технологии и се обучаваха, създадоха си собствени компании и започнаха да конглокират учителите си. Така става, когато използваш безпринципност като основен принцип.
  • #4
    21 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Китайците имат много различна от западната култура. При тях "копирането" не се смята за кражба а дори за израз на почитание...
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Патриот ( преди 6 години )
    Аиде айде наглите китайци,европейците понеже не си менкат дизайни като футболисти глокви!
  • #2
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Така е, като ги научихте китайците, че освен ориз на този свят има и други неща, те ви сега!!!
  • #1
    26 rate up comment 16 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    По-хубаво е от ауди.