IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жените са по-практични при избор на кола от мъжете

Дамите гледат цената и удобството, докато силният пол се влияе от чуждото мнение

Жените са по-практични при избор на кола от мъжете

Мъжете се ръководят от собственото си тщеславие при избор на автомобила, докато жените са много по-практични. До този извод са стигнали експертите на британския сайт Carbuyer, които разкриват и други любопитни подробности за решенията, взимани от двата пола при покупка на кола.

Жените са по практични при избор на кола от мъжете

Оказва се, че дамите са далеч по-взискателни при избора на автомобил, докато при мъжете основното, на което са залага са характеристиките – най-вече мощността. След това идват привлекателният дизайн и оформлението на интериора, на които силният пол също обръща особено внимание.

Колкото и да е странно, мъжете обръщат повече внимание на цвета на автомобила, като разликата със срещуположния пол е 20%. Освен това за 40% от мъжете е много важна репутацията на производителя на превозното средство, твърди изследването.

На свой ред жените на първо място се интересуват колко ще им струва покупката на автомобила, както и каква е стойността на неговото ежедневно използване. За дамите именно бюджетът е най-важен, като 25% от тях се интересуват от разхода на гориво, а 20% - от стойността на техническото обслужване. Много важно е също удобното разположение на сервиза, в който ще се поддържа колата, както и размерът на застраховката

Жените са по практични при избор на кола от мъжете

За прекрасния пол също са важни голямото вътрешно пространство в машината, както и нейната практичност, тоест трябва да има достатъчно място за краката, както и обемен багажник. Не на последно място жените държат и техният бъдещ автомобил да може да се управлява лесно, най-вече при паркиране.

Половината от мъжете на свой ред се интересуват от това как се възприема дадената марка или модел в обществото. Те признават, че при избора на автомобила се вслушват в разсъжденията на приятели или колеги, като често това им оказва влияние. При жените само 39% са готови да приемат съвет от други хора при покупка на кола.

Жените са по практични при избор на кола от мъжете

Колкото и да е странно обаче, мъжете са по-убедителни при пазарене, като имат с 20% по-голям шанс да договарят отстъпка при покупка на кола.

Снимки: Goodwp, Fastmusclecar

0 от 500
  • #21
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нещо май ме обърка с някой, щот всичките сме анонимни. Аз не съм инженер, бачкатор съм, строител.Та исках да питам историята за магарето знаеш ли я ? Едни имали магаре, качили се двамата, хората казали - ненормални, ще уморят животното. Качил се мъжа, казали виж го не дава на жена си, а се качва той.Качила се жената, казали ясно кой командва.Никой не се качил, казали имат магаре а ходят пеша.Квот да прави човек, никому не може да угоди.А дали съм под чехъл, ела и теб да те ... "пробвам".
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Дошке ма ( преди 6 години )
    Доке ***,ти л иси едвам те познах..пак ли разтягаш дъвката Ваг,..*** пий ги тия апчета ***..
  • #19
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    По-*** въпроси не успя ли да измислиш?Всъщност въпросите ти са предполагам на самотник покрай, който жена не се завърта и се вълнува чуждите жени какви са. Също, както с колите. Непрекъснато те вълнува кой каква кола кара и кой какво бил създал или произвел.Много повърхностно мислене имаш. Не случайно си фен на ВАГ.
  • #18
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Жената, като е взех бяхме бедни студенти и ни аз ни тя е имала кола. Тежеше точно 45 кг. 164 висока.В момента е 48 кг. и 2 деца родени. Имаме си всеки кола среден клас и изобщо не е истина, че всяка жена гледа парите. Има и такива, които се събират с някой заради съвсем други неща, които с пари не се купуват.
  • #17
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "инженера" с няколкото фабрики работил за немска компания е толкова инженер, колкото баба ми е професор по ядрена физика. Позна, че е нещо немско от "народната" марка. по-точно е бюджетен вариант на народна кола. все едно бюджетен салам на салам народен да си вземеш. ни едното ни другото става. а най-голямото доказателство че е мъж под чехъл и не е инженер е да твърди че жените били технически наравно с мъжете и жена му му избира кола. и то каква кола йети. резил. и това мъж се нарича......
  • #16
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    SS, практичните жени - до 50кг, няма да ги задоволиш с Шкода Йети или Нисан Кашкай. По-скоро някой, който може да им подари Бентли или Рейндж, нали ? А това тежи повече на самочувствието, а и рогата ще опират жиците на тролейбуса.
  • #15
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На всяка работа, която съм бил мъжете вършат работата, а жените само се оглеждат за кой да се омъжат, по възможност някой платежоспособен чужденец.
  • #14
    4 rate up comment 5 rate down comment
    SS ( преди 6 години )
    А ние мъжете избираме по-практични жени, все пак 100 кила жена освен че си тежи на мястото, тежи и на самочувствието.
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    пс. Да и аз тва исках да кажа, за поддръжката но не ми стигнаха символите.
  • #12
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Разбрах що за инженер си, като си правиш генерално заключение с извадка от 25 души.Иначе в статията има някаква истина. Като избирахме с жената семейна кола, преди няколко години, аз бях предложил някъв хечбек да вземем, нещо по-евтино Рено, Тойота, Мазда, по моя бюджет нещо. Жената обаче си хареса Шкода Йети, верно по-добре е от хечбек, ама и парите си бяха добри. В крайна сметка я взехме де, но ся вноската е с 1/3-та по-голяма. Мисълта ми беше, който плаща за колата, той мисли практично.