IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari се отметна от обещанието да не прави SUV

Британско издание твърди, че в Маранело вече работят върху първия си кросоувър

Ferrari се отметна от обещанието да не прави SUV

През последните години ръководството на Ferrari на няколко пъти категорично обявяваше, че въпреки нарастващия непрекъснато интерес към луксозните кросоувъри, няма шансове да се заеме с направата на подобен автомобил. Това обаче е на път да се промени.

Във Ferrari се отказват от свое обещание

Според изданието Car, в Маранело вече работят върху SUV-модел. Проектът носи кодовото име F16X, като автомобилът ще трябва да се появи на пазара през 2021 г. Той ще използва платформата на друг бъдещ автомобил на Ferrari, който ще замени комбито GTC4Lusso (на втората снимка) и ще бъде готов малко по-рано – през 2020 г.

Новият модел няма да бъде чист SUV, а по-скоро хечбек с 5 врати и голям клирънс. Вратите на автомобила ще се отварят една срещу друга, като централни стойки няма да има. Така ще се облекчи влизането на пътниците в салона.

Предполага се, че задвижването на първия кросоувър на Ferrari ще бъде хибридно, като основна роля в хибридния агрегат ще играе бензинов V8 двигател. Версия с V12 мотор няма да има.

Във Ferrari се отказват от свое обещание

Ориентировъчната цена на машината ще е около 300 000-350 000 евро. С помощта на F16X (най-вероятно на пазара моделът ще се появи под друго име) във Ferrari се надяват да удвоят производството си, което в момента е около 7500 коли на година.

Снимки: Car, Ferrari


 

Тагове: suv ferrari f16x gtc4 luisso
0 от 500