IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Компактната Toyota Prius стана всъдeход

Хибридът е получил и модернизиран силов агрегат

Компактната Toyota Prius стана всъдeход

Компанията Toyota представи обновения компактен хечбек Aqua, който извън пределите на Япония се продава под името Prius C. Заедно с фейслифта хибридът е получил и всъдеходна модификация.

Компактната Toyota Prius стана всъдeход

От предшественика си моделът се различава по новата предна броня, видоизменените въздухозаборници и главни светлини, както и по новите задни стопове. В приборния панел е интегриран нов TFT-дисплей, на който се появява допълнителна информация.

Що се касае до кросоувър-версията, тя е получила увеличен клирънс, различна решетка на радиатора, пластмасови предпазители по долната част на бронята, специални 16-цолови алуминиеви джанти, както и декоративна пластина за защита на двигателя.

Компактната Toyota Prius стана всъдeход

Toyota Aqua се задвижва от модернизиран хибриден силов агрегат, включващ 1,5-литров бензинов мотор и електрически двигател. Сумарната мощност е 100 к.с., а комибинираният разход на гориво - 2,6 л/100 км.

Компактната Toyota Prius стана всъдeход

Цените на обновената  Toyota Aqua стартират от 16 058 щатски долара, а всъдеходният вариант струва 18 555 долара.

Снимки: Toyota
 

Тагове: toyota aqua toyota prius
0 от 500
  • #2
    25 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    16 000 долара за хибрид си е изключителна оферта. Ето така се променя света, а не с "хибридите" на немците, които струват много повече от стандартния автомобил и харчат повече от стандартния ... - за пример хибрида на Jetta, който харчи повече от нормалната версия на джета с 1.4 дв. Браво на Тойота !
  • #1
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    Изглежда по-добре от стандартната, има 4х4. Мисля, че този модел има по-голямо бъдеще от стандартния, но времето ще покаже.