IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи новото 6-Series GT

Моделът сменя досегашното 5-Series GT в гамата на марката

BMW представи новото 6-Series GT

Германският производител BMW представи официално новия си хечбек 6-Series GT, който е оппределен като „практичен автомобил, ориентиран към клиентите, които придават по-голяма значение на индивидуалността”.

BMW представи новото 6-Series GT

Новият хечбек заема досегашното BMW 5-Series в гамата на баварците, като продажбите му ще стартират през есента. Машината е по-елегентна и по-привлекателна от предшественика си, като е по-дълга и по-ниска. Дължината на 6-Series GT достига 5091 мм (с 87 мм повече от 5-Series GT), широчината е 1902 мм, а височината – 1538 мм (с 21 мм по-малко от 5-Series GT).

От дизайна на BMW 6-Series Gran Turismo трябвва да се отбележи голямата решетка на радиатора, както и новата светодиодна оптика. Освен това хечбекът е получил някои уникални аеродинамични елементи, доплълнителен заден дифузьор и нови джанти.

Интериорът на автомобила почти изцяло повтаря този на моделите от 5-Series на баварците. Благодарение на новата конструкция на каросерията, обемът на багажника е нараснал до 610 литра, а ако се свалят задните седалки, той достига 1800 литра.

BMW представи новото 6-Series GT

В оборудването на новото BMW 6-Series GT влиза система iDrive с 10,25-инчов дисплей с функция за управление с гласови команди и жестове. За модела са достъпни опции като проекционен дисплей, регулируеми задни седалки и др.

На пазара хечбекът излиза в три модификации -  630i Gran Turismo (258 к.с. и 400 Нм), 640i Gran Turismo (340 к.с. и 450 Нм) и 630d Gran Turismo (265 л.с. и 620 Нм). За всички версии е предвидена система за задвижване на четирите колела xDrive и 8-степенен автомат. При най-мощния вариант ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,3 секунди.

Автомобилът разполага с най-съвременните системи за безопасност и асистенти на водача, като сред тях е и системата за автономно паркиране, която видяхме при новите поколения на 5-Series и 7-Series.

BMW представи новото 6-Series GT

Снимки: BMW

0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 3 rate down comment
    най ( преди 6 години )
    красиви комбита имат Ауди....Мерцедеса е много грозен...със някаква изсулена задница(последния модел)...БМВ са по-добре...но отстъпват на RS 6-тичката(Авант)
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    iliev555 ( преди 6 години )
    Всъщност, силно изменен hofmeister .
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Старият модел имаше увеличен просвет. За този нищо не са написали.
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Сектант ( преди 6 години )
    Само на мен ли ми прави впечатление, че това е първото БМВ от доста години, при което чупката на Хофмайстер е доста по-различна от традиционната??
  • #6
    20 rate up comment 3 rate down comment
    iliev555 ( преди 6 години )
    Това си е автомобил за семейства със малки деца ,практичен със голямо вътрешно пространство. Според мен точно такъв сегмент от клиенти ще го оценят. Пример: отиваш през лятото на море товариш домочадието, една купчина багаж и всичко си е ок., при това в луксозна обстановка.
  • #5
    13 rate up comment 13 rate down comment
    Mauri ( преди 6 години )
    Само слепец може да каже че това е грозно.Да харесваш Е класата отвътре особено..връх на безвкусието,а БМВ стават все по изчистени. 6 серия да е грозна.. на какви хапчета си ?
  • #4
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Най грозното GT правено някога. Обида за Grand Tourismo.
  • #3
    23 rate up comment 4 rate down comment
    Mauri ( преди 6 години )
    Концепцията е супер,семейно ориентиран обем за спокойно пътуване.Има място има си и качества модела.За дълго пътуване с висок комфорт.
  • #2
    25 rate up comment 3 rate down comment
    Fuuuc ( преди 6 години )
    Ми те са го написали, хората... "увеличено е багажното пространство".Аз много харесвам тази концепция, за по-индивидуален автомобил - да се чете "по-семеен". Никой не се изхвърля, че това е пистов или състезателен автомобил, а просто е част от пазарна ниша, за тези , които търсят практична машина. Просто и ясно. На който не му харесва - има достатъчно други коли и т.н.
  • #1
    10 rate up comment 10 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Сега очаквам да публикуват и картинка с описание на разликите със "старият" модел ;))))