IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ново обвинение срещу Audi заради дизелови двигатели

Властите в Германия откриха измама с моторите на флагмана A8

Ново обвинение срещу Audi заради дизелови двигатели

Ново обвинение срещу компанията Audi за манипулиране на резултатите от вредните емисии на дизеловите двигатели бе повдигнато от властите в Германия. Този път то засяга флагмана на марката – A8, съобщава Automotive News.

Ново обвинение срещу Audi заради дизелови двигатели

Министерството на транспорта на Германия нареди да бъдат изтеглени 24 000 автомобила от моделите A7 и A8, произведени през периода 2009-2013 г. Половината от колите са продадени от Audi на вътрешния пазар, а останалите в чужбина.

Властите считат, че при тези машини при завъртане на волана на повече от 15 градуса емисиите от азотен оксид са два пъти повече от разрешените.от законодателството. Това е първият случай, когато в така наречения „Дизелгейт” е замесен флагманът на Audi. Става въпрос за лимузините, оборудвани с V6 и V8 TDI мотори.

Шефът на концерна Volkswagen Матиас Мюлер вече е бил привикан в Министерството на транспорта, където трябва да даде обяснения. Компанията Audi е получила срок най-късно до 12 юни да обяви сервизна акция и да започне отстраняването на дефекта.

Производителят от Инголщад е подложен на сериозен натиск в Германия, след като още през март прокуратурата и полицията извършиха обиски в 11 офиса на компания, както и в домовете на някои от нейните ръководители. Тогава бяха търсени и иззети материали, свързани именно с дизеловите мотори на компанията.

Снимка: Audi

Тагове: audi a8 a7
0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Завоят има една важна характеристика - излизането от него, където удоволствието от ускорението е най-голямо. Но това обикновено става от ниски обороти и може би с цел по-бързо развъртане системите за контрол на емисиите за малко се изключват, както при студен двигател, например.
  • #2
    22 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ахаха тия що направо не кажат, че като държиш с две ръце волана замърсява повече от колкото, ако го държиш с една ръка.
  • #1
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    шизофренията е пълнасамо Тръмп ще въведе ред !!