IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford ще инвестира 350 млн. долара в производството на нова трансмисия

Парите ще бъдат похарчени за модернизиране на завода в Мичиган

Ford ще инвестира 350 млн. долара в производството на нова трансмисия

Концернът Ford обяви, че ще инвестира 350 млн. долара в завода си в Ливония, Мичиган, като част от сумата ще бъде използвана за разширяване на гамата от гориво-спестяващи задвижващи системи.

Ford ще инвестира 350 млн. долара в завода в Ливония

В свое съобщение компанията разкри, че по-голямата част от инвестицията ще бъде насочена към разработването и производството на нов тип трансмисия, която да се използва в автомобили с предно предаване. На този етап производителят не смята да разкрива подробности около новия проект, но се знае, че новата скоростна кутия ще използва сходни елементи с 10-степенния автоматик, разработен съвместно с General Motors.

Новият президент на Ford - Джо Хинрикс, заяви, че производителят ще се придържа към своите традиции, като влагането на средства в съоражения и персонал. Новината бе възприета като отговор на информацията, че компанията от Диърборн планира да съкрати 20 000 души от персонала си в Северна Америка и Азия.

В изявлението  на производителя се казва още, че новият механизмът ще бъде фино настроен, за да съчетава удоволствието от шофирането с ефикасността на двигателите, включително и тези от гамата EcoBoost.

Снимка:Ford

Тагове: ecoboost general motors ford
0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 6 години )
    Има доста фордове на задно, а тази на ZF издържа и до 1000НМ.Екстра е за GT, Мустангите, тръковете и т.н. Едно оскъпяване с 1000-2000$ не е чак такъв проблем сравнено с заложените априори проблеми в самоделните кутии.Между другото същата ZF-8 се слага във почти всички БМВ-та, даже и тези с 4Х4, има ги дори при Ауди куатро - А6 и А8, т.е. решим технически проблем при добро желание ...
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    8 степенната на ZF e за коли със задно. Няма как да сложат такова нещо на форд. Пък и цената на кутията не е за фордове.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    А бе Форд! ( преди 6 години )
    Купете си 8-степенната отлична трансмисия на ZF да ви е мирна главата! Кво се напъвате там, където хич ви няма?