IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Seat възражда култов модел от миналия век

Мъникът се превърна в един от символите на Испания

Seat възражда култов модел от миналия век

Испанският производител Seat ще отбележи юбилея на легендарния си модел 600, като в негова част е създаден необичаен автомобил. Засега не е ясно дали той ще си остане само шоу-кар за изложби или ще се появи и в малка серия на пазара.

Seat възражда култов модел от миналия век

Не е нужно да си голям експерт, за да ти стане ясно, че Seat 600 всъщност представлява почти пълно копие на Fiat 600. Малкият автомобил започва да се произвежда през 1957 г. и става истински символ на възраждащата се след гражданската война Испания.

Машината се сглобява до 1973 г., като за този период се превръща в истински всенароден любимец. За 16 години от Seat 600 в Европа са продадени над 800 000 автомомобила.

В чест на 60-годишнината на модела испанската компания създаде концептуалния Seat 600 BMS, чиито черти до голяма степен напомнят оригинала. В основата на прототипа е версията 600 D с махащ се покрив и отварящи се срещу движението врати.

Каросерията на Seat 600 BMS е боядисана в специален сив металик, върху който са нанесени оранжеви надиси. Мъникът ще бъде показан по време на автомобилното изложение в Барселона, което стартира на 11 май.

Снимка: Seat

Тагове: seat 600 fiat 600
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Fiat 600, сър !Испанската фирма СЕАТ, произвеждаше ФИАТи с друга емблема.След опита с Ибиза, дизайн на Джудиаро и двигатели проектирани от Порше, одисеята за Испански автомобил приключа.ФВ помогнаха, но за малко, говореше се и за продажба, Фиат имаха нужда от проиизводствени мощности за Чероки, но ФВ блокираха зделката.
  • #3
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Fiat 500 от кога избиха рибата ,тези смешните къде отиват може би, хаха
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Прав си.Това с пълна сила важи и за хората.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Хохохо ( преди 6 години )
    Егати сладура, не е като сегашните кошници, лишени от чар, идентичност и иновативност, за красота и издръжливост да не говорим. Новите автомобили са трагедия отвсякъде.