IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo Giulia, BMW M3 и Cadillac ATS-V се сбориха на пистата (ВИДЕО)

Трите „напомпани” седана се надпреварват в драг-дисциплина

Alfa Romeo Giulia, BMW M3 и Cadillac ATS-V се сбориха на пистата (ВИДЕО)

Френското издание Motorsport Magazine организира драг-рейсинг състезание между седаните Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde, BMW M3 Competition Package и Cadillac ATS-V. Видео от надпреварата бе публикувано в канала на списанието в YouTube.

Alfa Romeo Giulia, BMW M3 и Cadillac ATS-V се сбориха на пистата (ВИДЕО)

Първа финалната линия пресече Alfa-та, която взе разстоянието за 22 секунди. Най-мощната Giulia е оборудвана с 2,9-литров туин-турбо V6 двигател на Ferrari, който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди. Максималната скорост е 307 км/ч.

На 0,2 секунди след италианския седан остана BMW M3, което във версията с допълнителен Competition Package разчита на 3,0-литров двигател с 2 турбини и мощност от 450 к.с. При него ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4 секунди.

Трети, с време 22,8 секунди, финишира Cadillac ATS-V, който на свой ред е оборудван с 3,6-литров утин-турбо V6 двигател с 560 к.с. и 603 Нм въртящ момент. Този седан вдига 100 км/ч от място за 3,9 секунди, а максималната му скорост е 302 км/ч.


Снимки и видео: Motorsport Magazine

 

0 от 500
  • #22
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тази алфа на снимката ще направи рекорд,... по главоломно обезценяване.
  • #21
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Джулията безспорно е новина, тя и Брера беше... и после за 2 години 50% обезценка. :))) Което за нашите болни горублянски алфисти е чудесна новина... на газ дали става?
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Гледах последно как от Ауто Билд правиха тест на един MERC AMG GT R на писта Контидром. Тестовия пилот трябваше да направи доста обиколки преди да намери верните настройки за истинска бърза обиколка. Избор на точните гуми (Къп2), точно налягане на гумите, настройка на тракшън контрола, настройка на ъгъла на атака на задно анти-крило, лънч контрола - изключен, изцяло ръчно управление на автоматичната кутия. Това не е като да се качиш, да натиснеш газта до ламарините и айдеее...пу съм първи.
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тези драг тестове винаги са ми били крайно смешни. Аз мисля, че Алфата в момента наистина е по-добра от другите две, но ако ще се прави точно сравнение трябва да е при равни други условия. Еднакви модел гуми от един производител, един и същи пилот да направи и с трите коли серии от поне 5 ускорения и да се вземат за сравнение или най-добрите времена, или усреднени стойности. Това да ми застанат трима човека с неясни умения на три коли с различни гуми и да направят само една гонка - не е сериозно
  • #18
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Алфа мачкат ... То било така, ама не съвсем. Мачкала, ама не тя, а нея. И не по пътищата, а в складовете за скрап. Не само, че е уникална трошка, но и ръждясва по-бързо от колкото върви. Съжалявам собствиниците на алфи - вие не сте виновни, че сте prosti. Изкупувате грешки от минал живот.
  • #17
    4 rate up comment 4 rate down comment
    А1 ( преди 7 години )
    Ха, ха, бля, бля, ама нещо не ти е смешно. Виж отиващия си модел на КИА Оптима отзад и се застреляй! Всички виждат, че Алфа са крали безобразно. Да не си им адвокат или са на баща ти? Крали, кали, нищо ново за тях. Тя цялата им фирма е затънала до ушите, той ги защитава. Само бедно въшкарче може да отрича очевидното. Нашил се е като магаре с някоя Алфа 33 и сега това стана най-великата марка! Не думай, бе!Аман от празноглави шилета!
  • #16
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ХахахАха смешниците какви глупости са написали... Алфа копирали от КИА????Та всички копират от италианците дизайна, това е доказан факт. Явно хептен сте изтрещяли вече.Бмв-то не стъпва на малкия пръст на Алфата. Във всички тестове е далеч назад, след алфата по всички показатели - цена, динамика, визия, надеждност и т.н.Нищо ново, Алфа мачка, немските фенчета пищят и реват.
  • #15
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И аз смятам, че БМВ е като диамант сред китайски дрънкулки. Имам предвид кадилака и киата, или там от където са копираи италианците. Те пък са направо жалки. Копират корейците, ама едно към едно.
  • #14
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Хи хи ( преди 7 години )
    Един съвет от мен.Ако на една стока пише Мейд ин Джърмани по-добре я подминете!
  • #13
    28 rate up comment 5 rate down comment
    Al ( преди 7 години )
    Няма за какво да се зачекнете по Алфа и започнахте да халиционирате здраво КИА било нзнам си какво,балнувайте заблудени овце хаха.Алфа мачкааа