IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen подготвя още по-специален Golf R

Той ще има спортни ауспуси от Akrapovic, но мощността му ще остане непроменена

Volkswagen подготвя още по-специален Golf R

Volkswagen публикува ново тийзър видео, от което се вижда, че компания планира да пусне на пазара нова версия на култовия Golf R. Тя се казва Golf R Performance и се очаква да се превърне в най-мощния и бърз вариант на успешния хечбек, който е предвиден само за най-запалените фенове на марката.

Volkswagen подготвя още по-специален Golf R

От компанията не пускат никаква официална информация, но от видеото могат да се направят няколко сериозни извода. На един от кадрите се забелязва, че на дисплея в колата е изписано числото 228 кВ, както и времето за ускорение от 0 до 100 км/ч – 4.6 секунди. От това излиза, че не трябва да очакваме увеличение на мощността, която в стандартния Golf R е точно 310 к.с. и 400 Нм. За сравнение, Golf GTI Performance получи 15 к.с. и 20 Нм повече в сравнение с обикновения Golf GTI.

Volkswagen подготвя още по-специален Golf R

От всичко това излиза, че Golf R Performance няма да е серийна версия на концептуалния Golf R400, както всички фенове се надяваха, а по-скоро ще бъде версия на Golf R, но с допълнително оптимизации. За повечето хора най-интересната част от проекта безспорно ще бъде спортната титаниева изпускателна система Akrapovic, която подобрявазначително саундтрака. Припомняме, че подобни системи на същата фирма имат и специалните серии BMW M5 30 Jahre и Renault Megane RS 275. Интересното в случая е как е възможно тази изпускателна система да не се отразява по никакъв начин на мощността на 2.0-литровия TSI двигател. Така или иначе, това лесно може да се подобри с инсталирането на нов софтуер на управляващата електроника.

Volkswagen подготвя още по-специален Golf R

Освен всичко друго, се говори, че новият Golf R Performance ще има оптимизирана аеродинамика, както и „състезателен дифузьор“ под задната броня. От това, което виждаме обаче, оптичният пакет не изглежда различен от този на стандартния Golf R. Това, което изглежда променено, е окачването, което вече е регулируемо и степента му на твърдост може да се променя с бутон от интериора.

Volkswagen подготвя още по-специален Golf R

Предните спирачни дискове ще бъдат двойно вентилирани и ще са с внушителния размер от 430 мм. Джантите, които се виждат на кадрите са 19-инчови и струват 2910 евро, когато се добавят към оборудването на колата заедно със системата DCC. Колкото до интериора, новият Golf R Performance ще има изцяло кожен интериор, украсен с много карбонови детайли. Пакетът се казва Nappa Carbon и струва 2750 евро. Припомняме, че базовата цена на Volkswagen Golf R с DSG автоматична скоростна кутия, е 43 000 евро. 



Снимки: Volkswagen

0 от 500