IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Nissan Leaf идва през септември

Все още не се знае колко ще е пробегът му

Новият Nissan Leaf идва през септември

Следващото поколение на Nissan Leaf, най-продавания електромобил в света, ще се появи в края на лятото, най-късно през септември. Информацията бе потвърдена от японската компания.

Новият Nissan Leaf идва през септември

За моделната 2016 година Leaf получи по-голяма батерия с капацитет 30 kWh, с което пробегът на електромобила нарасна до 170 километра. Но въпреки тази промяна, продажбите на Leaf за миналата година в Щатите спаднаха с 19%.

За да запази лидерската си позиция в сегмента на електромобилите, Nissan ще трябва да оборудва следващия Leaf с още по-сериозна батерия. Само така японците ще са реален съперник на новите електромобили, които имат доста по-голям пробег – като Chevrolet Bolt и чакания с нетърпение Model 3 на Tesla. И в двата случая става въпрос за пробег от над 320 километра с едно зареждане.

При новия Leaf е логично да очакваме по-агресивен дизайн, който ще е близък до този на новото поколение Micra, а продажбите най-вероятно ще започнат преди края на годината. Тепърва обаче предстои официалното потвърждение на мощността на новото поколение на електромобила, както и какъв ще е пробегът с едно зареждане на батерията.

Тагове: nissan leaf nissan
0 от 500