IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 аксесоара, които искате в автомобила си

Тези устройства могат да направят престоя ни в купето много по-приятен

10 аксесоара, които искате в автомобила си

В миналото автомобилите се използвали предимно за транспорт. Сега те са нещо много повече, поради една много проста причина. Разстоянията са много по-големи, задръстванията много по-тежки, а времето, прекарано зад волана – много по-дълго. Ето защо производителите всячески се опитват да измислят технологии и различни удобства, които да направят престоя ни в колата по-приятен. Това са 10-те умни аксесоара, които бихте искали в автомобила си.

10 аксесоара, които искате в автомобила си


Стойка за смартфон/таблет

Поставката за чаши и бутилки е нещо, без което никой съвременен автомобил не може. Причината е проста: дори да не пиете кафе, все някъде трябва да поставите питието си, за да може то да е на безопасно и лесно за достъп място. Същото е и с телефона. Защо да го държите в джоба си, като може да е пред погледа ви, без да ви пречи на шофирането. И тук идва стойката за мобилни устройства, която не само закрепва телефона и го предпазва от нараняване, но и ви дава възможност да използвате неговите функции. Така например, ако автомобилът ви няма навигационна система, можете да използвате вградената в смартфона или таблета идентична функция.

10 аксесоара, които искате в автомобила си


Тракер за ключове

Колко често ви се е случвало да закъснеете, защото не можете да откриете ключа от автомобила си. Тракерите за ключове не са особено популярни в България, но могат да се купят сравнително лесно в интернет. Реално, устройството представлява нещо като ключодържател, който контактува с телефона ви и чрез специално мобилно приложение, можете да го откриете за секунди. Някои тракери ви позволяват и обратното – чрез тях да откриете телефона си. Страхотна екстра за модерния човек.

10 аксесоара, които искате в автомобила си


Автомобилна кафе машина

По време на дълги преходи с автомобил е от изключителна важност да сте бодри и в пълна кондиция. Затова има ли нещо по-добро от мобилна кафе машина, която освен че ще ви държи будни, ще ви лиши и от удоволствието да спирате за кафе. Единственото, което трябва да направите е да включите устройството, което учудващо прилича на термос, в запалката, като предварително сте го заредили с вода и смляно кафе. Нарича се Handpresso и струва 185 долара в Amazon.

10 аксесоара, които искате в автомобила си


Портативна Wi-Fi точка за достъп до интернет

Модерният човек постоянно има нужда от интернет. Представете си, че точно сте напуснали дома или офиса и ви трябва бърза интернет връзка, за да пратите спешно служебен мейл от своя лаптоп. Какво правите? Ами разчитате на личния си Wi-Fi сигнал в още по-личния ви автомобил. Тези устройства осигуряват достъп до интернет на до 15 устройства. Предлагат се от мобилните оператори.


10 аксесоара, които искате в автомобила си

Пречиствател на въздуха

Пречиствателят не само освежава въздуха в купето, но и премахва прах, други замърсители и дори бактерии. Имайки предвид, че голяма част от времето ви ще отива в задръстване, подобно устройство е не само практично, но и дяволски полезно. Различни компании предлагат подобни пречистватели с доста симпатичен и изчистен дизайн, като цената им в интернет варира около 200 долара. На размер пречиствателите са достатъчно компактни, за да се поберат върху подлакътника, а токът идва от запалката.

10 аксесоара, които искате в автомобила си


Мобилен хладилник

Няма съмнение, че ледено студена бутилка с вода може да донесе несравнимо удоволствие за шофьора и останалите пътници в горещ ден. Ако в багажника си имате малък хладилник, ще получите не само това, но и възможност да съхранявате различни плодове и зеленчуци, които да запазите в перфектно състояние от супермаркета до дома си, който в някои случаи е на десетки километри разстояние. Лошото е, че хладилниците от този тип са доста скъпи и цената им може да надхвърли 1000 долара. Все пак всичко зависи и от екстрите, с които всяко устройство разполага, както и от неговия обем.

10 аксесоара, които искате в автомобила си


Камера (видео регистратор)

Особено популярни в Русия, тези камери са много полезни, тъй като играят ролята на прецизен бордови дневник. В края на деня ще разполагате с информация за цялото си пътуване, в това число картина и данни за скоростта във всеки един момент. Особено полезни са при застрахователни казуси и при изобличаване на нагли нарушители. Могат да се намерят за около 100-ина долара, а от доста време се предлагат свободно и в България.


10 аксесоара, които искате в автомобила си

Bluetooth модул

По-старите и базови изпълнения не разполагат с подобна екстра, която може да е изключително полезна в динамичното ежедневие. С тези модули можете да свържете телефона си и да осъществявате разговори, без да се нуждаете от устройство за “свободни ръце”. Bluetooth модулът се свързва с аудио системата на автомобила и ползва миниатюрен микрофон, разположен някъде около плафона на тавана. Цената варира според функциите и дали държите да има дисплей или не, но като цяло няколко десетки долара са достатъчни.

10 аксесоара, които искате в автомобила си


Мини устройство за даване на ток

На всеки шофьор поне веднъж му се е случвало да не успее да стартира двигателя, заради паднал акумулатор. Дори автомобилът да е в изрядно състояние, а акумулаторът да е чисто нов, подобен сценарий е много вероятен, ако сте забравили фаровете или температурата е много под нулата и колата не е използвана няколко дни. Точно за тези моменти ще благодарите на всевишните сили, че в жабката си имате мини устройство за даване на ток. Няма да имате нужда от кабели, нито от друг “колега” на пътя. Това нещо е с големината на смартфон и има две клеми, които просто трябва да свържете към терминалите на акумулатора. Е, разбира се, не трябва да забравяте и да го зареждате от време на време. Струва около 100 долара.

10 аксесоара, които искате в автомобила си


Малък въздушен компресор

Като за финал, това устройство може да ви спести куп неприятности, свързани с мека гума на пътя. Забравете за ръчните помпи и бензиностанциите, ако имате малък компресор в багажника си, всичко ще бъде наред. Включва се към запалката или директно към акумулатора на колата, само не бива да забравяте, че докато го използвате, е хубаво двигателят да работи, за да не се изтощи акумулаторът и да имате нов проблем. Продават се дори в някои от големите супермаркети, а цената им е повече от приемлива.

Снимки: Road&Track 

Тагове: wi-fi
0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    При мен също повечето от изброените неща си вървят с колата. Статията е за автомобили около 2000г
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ХА ха мини кафе машината на снимката която сте дали е на Ауди, страхотна машинка е всъщност, 2 две минути правела горещо кафе и работела при 16 атмосвери налягане, тоест, прави страхотно експресо. Смешното в случая е , че господина на снимката вероятно собстевеника на кола си седи в Тойотата и си пие кафе от кафе машината на Ауди а тука феновете на Ауди и Тойота си вадят очите.
  • #17
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Еми то потативния компресор не е ли стандарт? В Мерцедеса имам такъв, които си е на Мерцедес и си варви фабрично с колата. Даже помпи доста бързо, за по-малко от минута вдига 2 атмосфери на гума. Същото е и за блутуут модула, фабричен, но дори и да нямах такъв, часовника ми Самсунг Геар ЕС3 приема обаждания с вградения си спикър, без да вадиш телефона от джоба. Wi Fi точка за достъп може да направи всеки от смартфона си, често го правя, просто натискам Хот Спот и готово. Мини устройството за ток е ОК, но дали ще има ток, като ти потрябва или трябва редовно всяка седмица да го вадиш от колата и да го зареждаш в контакта?
  • #16
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Японците автомобилите си емоционални, сливаш се с тях на пътя."Хаха, представям си как се сливаш с един Ярис или останалите недоразумения на Тойота. С фалиралите Мистубиши също, Сузуки пак така. Евтини пластмасарници, с каращи се с антифони...
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До Triforce ( преди 7 години )
    Triforce я да те питам култова бегачка като Порше 911 R защо няма дори климатик. Ти си се вози с баща ти, явно и на млади години си като пенсионер. Остави бегачките на нас, да им се кефим.
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До Triforce ( преди 7 години )
    И с тези екстри къде е удоволствието от шофирането или си само пътник в автомобила.Японците автомобилите си емоционални, сливаш се с тях на пътя. Швабите мислят как само да можеш да си пъхнеш шкембето вътре че да се охлажда.
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Еспресо машината е пълен бо'***, 2 пъти я връщам за ремонт и па се счупи и я зарязах.
  • #12
    4 rate up comment 9 rate down comment
    doc ( преди 7 години )
    Абе ,кой пише простотии и провокира?По противна кола има ли от ауди?Простоват интериор,тясна-А4
  • #11
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това ръбатото табло с тези дисплеи, все едно гледам медицинска апаратура. Доста напряга липсата на елегантност в дизайна на интериора.
  • #10
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Жалък doc, ( преди 7 години )
    Избиваш комплекси с лични нападки!? Я си прочети още веднъж злобните безсмислици и сам прецени на какво ниво си! Карай си легена,щом си го харесваш, давай с психоанализите на другите,но ще трябва да си изтърпиш лизинга в грозната,скопена и евтина Тойотка! Предполагам,че към края на договора съвсем ще си озлобял.