IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi ще връща легендата Pajero

Всъдеходът ще ползва платформата на следващия Nissan Patrol

Mitsubishi ще връща легендата Pajero

Още в края на 2015 г. ръководството на Mitsubishi Motors недвусмислено намекна, че сегашното поколение на Pajero най-вероятно ще бъде последното за модела. Оттогава се промениха доста неща, като най-важното бе, че компанията стана собственост на Renault-Nissan. Именно с помощта на новия си партньор Mitsubishi ще върне Pajero в голямата игра, като вече се работи по неговата пета генерация, съобщава IndiansAutoBlog.

Mitsubishi ще връща легендата Pajero

Изданието се позовава на директора по производството на Mitsubishi - Тревор Ман. Той признава, че компанията му няма да инвестира средства в създаването на нов всъдеход, а ще използва основата на следващото поколение на Nissan Patrol. Ман побърза да уточни, че новото Pajero ще бъде с по-големи размери от своя донор, както и че ще получи различни технически компоненти.

Топ-мениджърът уточни още, че в момента сегментът на големите SUV-модели е под огромен натиск заради новите екологични изисквания и затова на производителите им се налага да създават икономични двигатели, като паралелно с това намаляват теглото на автомобилите. 

Според Ман обаче, при подобни машини поставянето на електрически агрегат не е добро решение. Далеч по-подходящо е да се заложи на  plug-in хибриди, като със сигурност такива версии ще има както при бъдещия Nissan Patrol, така и при новото Pajero. С цел намаляване на разходите те ще използват един и същи силов агрегат. Кога ще са готови двата всъдехода, все още не се съобщава.

Снимка: Mitsubishi 
 
0 от 500