IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW счупи всички свои рекорди

Концернът съобщи финансовите си резултати за 2016 г.

BMW счупи всички свои рекорди

Германският концерн BMW съобщи официално финансовите си резултатите за 2016 г. Те са рекордни в 101-годишната история на BMW Group по всички основни параметри – продажби на автомобили, приходи и чиста печалба.

BMW счупи всички свои рекорди

По официални данни BMW Group е продал през 2016 г. 2 368 000 нови автомобила от марките BMW, MINI и Rolls-Royce. Това е с 5,3% повече от 2015 г., съобщават от прес-службата на производителя. Отбелязва се и сериозното увеличение на търсенето на електрически коли – 62 000 за 2016 г. срещу 35 000 за 2015 г. В концерна предвиждат през тази година да продадат 100 000 „зелени” машини.

Приходите на BMW Group за 2016 г. са 94,2 млрд. евро, което е с 2,2% повече от предишната година. Чистата печалба на концерна е 6,9 млрд. евро, като ръстът е 8%. Увеличени са дивидентите за акционерите, които вече получават по 3,5 евро за всяка своя акция.

Рекордните резултати са постигнати от германците без значително увеличение на служителите. В момента за концерна работят 124 700 души, а през 2015 г. техният брой е бил 122 000. Производителят от Мюнхен смята да продължи политиката си на инвестиране в обучението на нови кадри и търсене на млади таланти, която през миналата година е помогнала на 4600 души да получат обучение по различни програми.

Снимка: BMW

Тагове: bmw group
0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Няма да започнеме да произвеждаме. Те няма да го позволят. Те затова са най-силната икономика.
  • #13
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Bmw435i cc ( преди 7 години )
    Ne slu4aino karam nai-gazarskia i moderen bavarec i to s legendarnia im dvigatel in line 6 i 8ZF
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 7 години )
    Брях тия сирийски индженери!
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Илийчу ( преди 7 години )
    " не си давайте парите за други бокоуци....."Добре бе, фенче! Само от тези *** ще купуваме, щом казваш!
  • #10
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Илия Колев ( преди 7 години )
    Кой каквото иска да говори,но хората ценят качеството и затова машините от Мюнхен пак са на върха. Карал съм 2 BMW-та прекрасни коли са, далеч далеч пред Ауди, пред Мерцедес, пред всичко общо взето. Покупката на BMW е инвестиция, браво от мен, не си давайте парите за други бокоуци......
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    до долния разбирач ( преди 7 години )
    Лукойл е данъкоплатец номер едно на ДДС...НО ддс го внасяме ние потребителите !!! Тоест Лукойл взема ддс от нас и го внася в хазната и казва ,че е данъкоплатец Номер едно с еди колко си внесени милиарда ДДс....Явно си малък и неук и незнаеш много неща.Лукойл нямат един внесен лев данък печалба ,всичко внесено и ддс и акциз е взето от потребителя !!!!
  • #8
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Най-добрия ( преди 7 години )
    Това е най-добрата кола, определено най-крсивия и надежден автомобил. BMW мачка мачка хрйтъриии плачете неудържимо. Бавареца е на върха и в него е приятелката ви
  • #7
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тея руснаците дето идват и правят тръба... така дойдоха и направиха Белене и всичките други руски проекти, на които станахме роби и всеки ден работим да ги изплащаме. Добре че спряха тея тръби на време, че ако нямаше договори сега и за това щяха да ни осъдят 10000 милярда. Руснаците не дават, те винаги вземат - запомни го. Примери много - най-яркия Лукойл. 10 години отчита само загуби и не е платил 1 лев данък, а продават един от най-скъпите бензини в европа. Не мерси - не искам руски тръби.
  • #6
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Напротив, политиците носят отговорност. Те спъват България и то съвсем умишлено. Примери мога да дам много. Но когато държавата спъва бизнеса, няма как той да процъфтява. В България, бизнес се прави, въпреки държавата а не с помоща на държавата както е в развитите страни. В САЩ примерно 20 годишен без пари и само с риза на гърба но с хубава бизнес идея подготвя проект и бизнес план, представя го на банката, ако банката сметне че е приемлив, дава до 75000 долара кредит, без залог. В България идват едни руснаци, казват че ще си построят тръба на наша територия с наши машини, наши работници и след като я построят ще ни плащат 60 милиона на година за транзитни такси. Дойде бай ти Бойко и каза, проекта не е изгоден, спирамеее. Ок, Турция веднага вдигна ръка и по веригата всички казаха и ние искаме тръбата и Гърция и Македония и Сърбия.. всъщност се оказа, че тя ще заобиколи цяла България!! Е как за другите държави е изгодно а за нашата винаги не? Идват *** поръчват АЕЦ Белене, Руснаците правят реактор и Б.Борисов, решава, че АЕЦ няма да се строи, плащаме на Руснаците реактора и сега имаме Реактор без АЕЦ!!?! Що за *** ни управляват? Милиарди хвърлени за площадка и реактор, но не строим?! И след някоя друга годинка, всичко това ще ръждяса и ще се превърне в скраб. Спретнаха ни и номера с КТБ, изчезнаха едни 6,5 милиарда, половината плати държавата от народния джоб и никой нищо, все едно не е било. Всичко се замете под масата. УНИКАЛНА ДЪРЖАВА СМЕ. Спирам до тук, че стана много дълго а примерите нямат край, само ще кажа, че румънците имат много по-нисък праг на търпимост.
  • #5
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    BMW - 94 млрд. евро приходи с 125000 души, БГ - 49 млрд. евро БВП с 2500000 души. Вие го сметнете и после питайте що заплатите не са ви гато немските.