IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Трябва ли Dacia да се притеснява от индийците?

Tata Motors навлиза на пазара в Европа с два евтини модела

Трябва ли Dacia да се притеснява от индийците?

Индийският производител Tata Motors започва сондажи на пазара в Европа, като ще предложи два субкомпактни модела. Това са седанът Tigor и кросоувърът Nexon, които бяха представени на автосалона в Женева. Те ще трябва да се конкурират с представящите се отлично на Стария континент автомобили на Dacia.

Трябва ли Dacia да се притеснява от индийците?

Любопитното е, че и двата модела, показани в Женева, бяха с поставен отдясно волан. Tigor и Nexon все още не се продават в Индия, като това трябва да стане до края на годината. Дължината и на двата автомобила е 4 метра, тъй като това намалява данъците на вътрешния пазар.

Трябва ли Dacia да се притеснява от индийците?

Технически Tigor е идентичен с показания през миналата година хечбек Tiago. Седанът разполага с обем на багажника от 420 литра, като ще се предлага с избор от два 3-цилиндрови двигателя. Бензиновият е 1,2-литров с 85 к.с., а дизеловият – 1,05-литров със 70 к.с. Скоростната кутия е 5-степенна механнична, а като опция се предлага и роботизирана. Цената на модела стартира от 380 000 рупии (около 5250 евро).

Трябва ли Dacia да се притеснява от индийците?

Засега не е извество колко ще струва кросоувърът Nexon, но той ще е по-скъп от Tigor. Неговият салон е по-съвременен от този на седана, като прави впечатление големият дисплей на мултимедийната система, поставен на централната консола. Под капака е поставен 1,5-литров турбодизел с 4 цилиндъра, развиващ 110 к.с. Другият вариант е с 1,2-литров бензинов мотор, чиято мощност не е известна.

Трябва ли Dacia да се притеснява от индийците?

За кросоувъра също са достъпни 2 скоростни кутии – 6-степенна механична или роботизирана със същия брой предавки. Освен това Nexon разполага и с няколко режима на работа, в това число и всъдеходен. Клирънсът на автомобила е 200 мм. От Tata Motors не разкриват кога точно ще се появят техните автомобили на европейските пазари, но признават, че това ще стане във възможно най-кратки срокове.

Снимки: ZR
 

Тагове: dacia tata motors tigor nexon
0 от 500