IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota възражда MR2

GT86 и новата Supra са другите автомобили от новата гама спортни модели

Toyota възражда MR2

Японският гигант Toyota планира завръщане сред производителите на спортни модели, съобщи списание Evo. Допреди 20 години компанията предлагаше такива автомобили, след което пое в друга посока. Сега отново ще се залага на скоростта и динамиката. Информацията беше потвърдена от легендарния инженер на Toyota и шеф на Gazoo Racing - Тецуя Тада.

Toyota прави гама спортни модели, възражда MR2

Тада обяви, че в „сърцето на новата гама спортни модели” ще влязат новата Supra, вече познатата GT86, която трябва да замести легендата Celica и бъдещия спортен двуместен автомобил, който ще е духовен наследник на друга легенда – MR2. Шефът на Gazoo Racing допълни, че иска трите нови модела да влязат в производство „колкото се може по-скоро”.

Потвърждението на новината, че Toyota ще възроди MR2 е приятна изненада за феновете на модела, които се надяват на нещо подобно от началото на века насам.

Toyota прави гама спортни модели, възражда MR2

Тецуя Тада беше начело на проекта GT86 и се справи отлично, а концепцията му за новия MR2 не е изненада – колата трябва да е колкото се може по-семпла в техническо отношение и максимално олекотена. Първоначално новата MR2 ще е с конвенционално задвижване, а по-късно ще се появи и хибридна версия, в която, обърнете внимание, ще присъстват технологии, заети от LMP1 прототипа на Toyota в световния шампионат за издръжливост и „24 часа на Льо Ман”.

Toyota прави гама спортни модели, възражда MR2

Развитието на GT86 ще продължи, но мощността на модела няма на расте, за да не се конкурира с новата Supra. Тецуя Тада намекна пред списание evo, че възродената Supra ще е по-скоро съперник на Porsche Cayman, отколкото на 911, като обясни, че новият модел ще е „по-лек от съперниците си”, но няма да им отстъпва по отношение на динамиката и мощността.

Специално за рали феновете Тада потвърди, че в Gazoo Racing обмислят създаването на версии R5, R3 и R2 на новия Yaris, като тези коли ще са предназначени за частни тимове в различни международни и национални шампионати.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota toyota gt86 toyota mr2
0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Мобилиста ( преди 7 години )
    Що веееее направете още SUVчета за Мамите........и после Пежо като им направят малки сладки евтини SUVчета и като накупят тях вместо вашите и дух дух супата.....Дано KIA най-накрая направи спортно купе да покаже на явно забравилите, че има пазар и за това.