IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Octavia RS 245 пази рали традициите на Skoda

245 конски сили от 2,0-литров мотор - почти като едно време в WRC

Octavia RS 245 пази рали традициите на Skoda

Преди много години Fabia замести Octavia като рали модела на Skoda, но въпреки това по-големият модел все още напомня за успехите на чешката марка по скоростните отсечки. Octavia RS 245 прави точно това – придава рали блясък на ежедневното придвижване и човек лесно осмисля факта, че това е най-бързата и мощна серийна версия на популярния модел.

Octavia RS 245 пази рали традициите на Skoda

RS 245, като цифрите указват мощността, не се различава на външен вид от RS 230, като и тук властват черните елементи – от радиаторната решетка до двойните трапецовидни накрайници на ауспусите. Фаровете вече са с нова форма и осигуряват пълно LED осветление. Дневните светлини и стоповете също са LED. Черното е акцент и в интериора – спортните седалки са тапицирани с алкантара и осигуряват много добра странична опора на тялото, като при тях и спортния волан се добавят и характерните червени шевове.

Octavia RS 245 пази рали традициите на Skoda

Инфотейнмънт системата е с 9,2-инчов тъчскрийн, а водачът може да разчита на съдействието на сериозна група електронни помощници – от адаптивен круиз контрол до система за аварийно спиране. Споменатите 245 конски сили идват от 2,0-литровия TSI мотор, който работи с DSG трансмисия или с 6-степенна механична предавателна кутия, която често е изборът на по-запалените рали ентусиасти.

Octavia RS 245 пази рали традициите на Skoda

И макар да осигурява приятни емоции по технични трасета с интересни завои, Octavia RS 245 не е сред най-бързите в права линия – ускорението от 0 до 96 км/ч става за 6,6 секунди, а комби версията има нужда от още 0,1 секунди за това ускорение. Но като стана дума за скорост и поведение в завоите, впечатляващият въртящ момент – 370 Нм, също има важна роля за забавлението зад волана, като е на разположение в доста широк прозорец – между 1600 и 4300 об/мин.

Octavia RS 245 пази рали традициите на Skoda

И тъй като едва ли някой знае дали отново ще има Fabia RS, то Octavia успешно продължава да изпълнява тази роля за феновете на по-динамичните модели на Skoda.

Тагове: skoda skoda octavia rs 245
0 от 500