IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai представи и plug-in версия на Ioniq

Досега моделът се предлагаше като хибрид и електромобил

Hyundai представи и plug-in версия на Ioniq

Plug-in хибридната версия на електрическия Ioniq е най-новото попълнение в гамата екологични возила на Hyundai, като новият модел дебютира днес в Женева. Досега Hyundai предлагаше две версии на Ioniq – електрическа и хибридна, като при втората бензиновият мотор играеше ролята на удължител на пробега.

Hyundai представи и plug-in версия на Ioniq

Сега идва и plug-in хибридната версия, т.е моделът, който може да се зарежда от електрическата мрежа. Новият хибриден вариант на Ioniq е оборудван с 1,6-литров бензинов двигател с мощност 103 к.с. и 147 Нм въртящ момент, който работи съвместно електромотор с мощност 45 киловата.

Hyundai представи и plug-in версия на Ioniq

От Hyundai твърдят, че само на електричество колата може да измине до 63 километра, което сваля нивото на CO2 емисиите на 26 грама на километър. За сравнение – най-новата версия на Toyota Prius Plug-In постига 22 грама CO2 на километър.

Както и при първата хибридна версия, новият Ioniq се предлага с 6-степенен автоматик с два съединителя, като получава и същото окачване, което гарантира удоволствие от шофирането и прецизно поведение на автомобила. Налице е и режим Sport, при който се променя работата на сервото на волана и превключването на предавките.

Hyundai представи и plug-in версия на Ioniq

Дизайнът на екстериора на plug-in версията не се различава от този на хибрида, като автомобилът запазва отличния си аеродинамичен коефициент от 0,24 Cd.

Снимки: Hyundai
 

0 от 500