IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съперникът на Tesla Model S е с 40 000 долара по-скъп

Електрическият Lucid Air излиза на пазара срещу 165 000 долара

Съперникът на Tesla Model S е с 40 000 долара по-скъп

Всяка от първите 225 бройки от електромобила Lucid Air, който ще трябва да се пребори за клиенти с Tesla Model S, ще струва 165 000 долара, съобщава East Company. Това е с 6000 повече от Porsche 911 Turbo и с цели 40 000 над цената на топ-версията на Tesla Model S.

Съперникът на Tesla Model S е с 40 000 долара по-скъп

Производството на модела ще се осъществява в завода в Аризона, в чието строителство компанията ще инвестира 700 млн. долара. Той трябва да започне да работи през 2018 г., а първите бройки ще бъдат доставени на клиентите през 2019 г.

В Lucid Motor вече приемат заявки за модела Air, като размерът на депозита варира между 2500 и 25 000 долара. Самият електромобил е оборудван с агрегат, развиващ 1000 к.с., който включва два електромотора – по един на всяка ос.

Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,5 секунди, а максималната скорост е 315 км/ч. От компанията-производител твърдят, че с едно зареждане електрическият седан ще може да измине 643 км.

Показаният по-рано Lucid Air бе оборудван с функция безпилотно придвижване. В нея влизат радар, видеокамери и оптически LIDAR, но от компанията все още не са обявили дали системата за автономно управление ще се предлага и в сернийния модел.

Снимка: Lucid Motor

Тагове: tesla model s lucid air
0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ivaneta ( преди 7 години )
    За разлика от автомобилите с ДВГ, електрическите автомобили са с много близо до 100% кпд. Моментната мощност зависи само от загубите в триенето и челното съпротивление. Следователно мощността на двигателя няма много общо с пробега. Пробега зависи най-вече от това с каква скорост се движи автомобила. Ако е спрял на светофар, мощността която изразходва е нула вата, независимо от мощността на двигателя. това въобще не е така при двигателите с двг.
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    qwerty ( преди 7 години )
    Колкото и да Ви се иска да има 100кс с 2000км пробег, няма как да стане. Причината е , че намаляването на мощността не е влияе праволинейно на увеличението на пробега. Ако забележите, в Тесла моторите са много компакнти , и редуцирането им няма да доведе до рязко увеличение в пробега.
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    kkk ( преди 7 години )
    До анонимен , очевидно ти нямаш какпка мисъл не само инжинерна :), аман от *** , да не си на 10 годинии та говориш за дядо коледа , истината е една и тя е тази която аз казвам , пак повтарям който има инжинерна мисъл ще е съгласен с мен.Прочети малко повече литература преди да пишеш неподготвен.
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    KKK , едно е ясно - ти нямаш и капка инженерна мисъл в главата - това се подразбира от текста ти. отделно че сигурно вярваш и в дядо коледа все още
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    То и в сегашните коли колко излишни неща има и само качват цената ама хората искат да има "екстри".
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    kkk ( преди 7 години )
    може как да не може , всеки който има малко инжинерна мисъл в главата знае че може , просто нали първо се гледа парите да вземем на хората пък чак тогава да правим възможните неща
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ами НЕ може да е 100кс и да изминава 2000 км с едно зареждане и да струва 10000евро !!! бръмбари в главата е да мислиш че може, а като имаш бръмбари в главата - какво значение има че имаш и прах в очите ?
  • #4
    7 rate up comment 0 rate down comment
    ттт ( преди 7 години )
    хаха от кога думата т***па е цензурна?
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ввв ( преди 7 години )
    ***
  • #2
    14 rate up comment 2 rate down comment
    gggg ( преди 7 години )
    тотално *** и ненужна кола , кви са тия конски сили ускорения и простотии , не може ли да е 100кс и да изминава 2000 км с едно зареждане и да струва 10000евро , само прах в очите