IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota продава щаб-квартирата си в Калифорния

Японците очакват да получат над 150 млн. долара за комплекса

Toyota продава щаб-квартирата си в Калифорния
Компанията Toyota обяви за продажба щаб-квартирата си в Торънс, щата Калифорния. Както съобщава The Detroit Bureau, цената на целия комплекс от сгради ще превиши сумата от 150 млн. долара.

Toyota продава щаб-квартирата си в Калифорния
 
Продажбата е свързана с преместването на централата на японския производител за Северна Америка в град Плейно, щата Тексас. В момента сградата там все още се строи, като официалното откриване е планирано за юли 2017 г.
 
За намеренията си да построи нова щаб-квартира компанията обяви още през 2014 г., но от съобръжения за сигурност не предложи стария комплекс за продажба. Около 75% от служителите на централата в Калифорния ще бъдат принудени да сменят местожителството си заради промяната. Други над 1000 сътрудници на Toyota ще бъдат преместени в Плейно от офисите в Кентъки и Ню Йорк.

Коплексът в Калифорния заема площ от 185 000 квадратни метра, като в него работят над 3000 служители. Ръководството на Toyota се надява, че ще успее да продаде целия имот на един купувач.

Снимка: Toyota
Тагове: toyota
0 от 500