IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова катастрофа с автопилот на Tesla Model S

Системата не е отчела временна ограда, поставена на пътя

Нова катастрофа с автопилот на Tesla Model S

Нов инцидент с движещ се на автопилот електромобил на Tesla бе отчетен в САЩ. Собственик на Model S обяви, че едва не е загинал по вина на системата за автономно придвижване на машината, съобщава изданието Drive.com.

Нова катастрофа с автопилот на Tesla Model S

Мъжът публикува снимки на пострадалия автомобил, а след това в мрежата се появи и видео от инцидента, заснето от движеща се по-назад кола. Според потърпевшия, катастрофата се е случила, докато се е движел с включен автопилот. Той е ползвал системата и по-рано, като тя е действала без проблеми.

„Компютърът така и не ме предупреди, че се приближаваме към препятствие (б.а. - в случая става дума за временна ограда, поставена заради ремонт на пътя). Въпреки отличната видимост, колата се удари в оградата, без дори да се опита да намали скоростта”, разказва американецът, който се е отървал без наранявания след удара.

Нова катастрофа с автопилот на Tesla Model S

На записа от движещ се отзад лек автомобил действително се вижда, че Model S се блъска напълно неочаквано в огражденията, но няма как да се разбере дали електромобилът се е движил наистина на автопилот. Засега от Tesla Motors не коментират случилото се.

Снимки: Drive
 

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 7 години )
    Закривай
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Значи викаш искаш и ти да си част от експеримента и да се размажеш някъде или да те размажат с оправданието, че така технологията се развива и става по-сигурна?УжасТ! Тук наистина пише един душевно скопен индивид без грам мозък в главата.Самолетния транспорт е най-сигурният моето момче. Погледни статистиката! И да стават грешки, но в повечето случай са човешки.
  • #11
    1 rate up comment 2 rate down comment
    fermera ( преди 7 години )
    Тук става въпрос за мозъчна деградация.Видял че има препятствия,ама системата не го предупредила.Имам кола с адаптивен круиз контрол.Когато го използвам винаги внимавам при приближаване на препятствие,че може комар или кал да се е размазала на лазара.Понякога просто не спира.Ръцете на волана и с следиш ситуацията.Интересното е че има маркировка от двете страни на колата,а тя е настъпила лявата.Май ще се окаже че не е включена.
  • #10
    4 rate up comment 2 rate down comment
    thebrainless ( преди 7 години )
    Както всяка иновативна технология, така и тази трябва да се развие, а за съжаление без подобни инциденти, това не е напълно възможно. Ако сте гледали - разследване на смолетни катастрофи, по нейшънъл, там след почти всеки инцидент, самолетостроенето търпи еволюция, а самолетите стават все по сигурни. Подобна е аналогията и в този случай.
  • #9
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Явно не са ползвали ТАКАТА...
  • #8
    8 rate up comment 5 rate down comment
    до: rez ( преди 7 години )
    Каква статистика, какви 5 лв. ве? Ти изобщо мислиш ли? Тук не е важна статистиката, а съвсем други неща. Ако стане нещо ще има конкретен виновен водачът на МПС, а не при тези джаджи, като стане нещо вината да се размива и да няма виновни с дежурното оправдание, че се е получил бъг.А и ако искаш статистика, то едва ли е в полза на автономните автомобили при катастрофите. Те са много малко, а катастрофите зачестиха.
  • #7
    11 rate up comment 5 rate down comment
    rez ( преди 7 години )
    Всяка секунда стават катастрофи поради човечка грешка или предумишлени, но когато е заради автопилот става новина. Все пак най-добре да се намери статистика (не тази предоставена от Тесла, разбира се), за броя инциденти на КМ и да се сравни. Тогава ще се види кое е по-безопасно и кое трябва да се забрани.
  • #6
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Зеле и чушки ( преди 7 години )
    Именно..то е ясно че е никакъв шофьор.Чукча пътник, чукча не кара,само се вози. Да отгатнем ли че в гаража няма и отверка.Ето това са ползвателите на тези автомобили.Блондинки.Да си теглят гайлето..сега го отнесе оградата,утре ще е майка с децата си ..и тогава кой ще отнесе присъдата.Компютъра му виновен,Виновен е Мъск че анонсира такива слабоумия за слабо-умници..
  • #5
    21 rate up comment 1 rate down comment
    хамбургер с картофки ( преди 7 години )
    "Компютърът така и не ме предупреди, че се приближаваме към препятствие. Въпреки отличната видимост, колата се удари в оградата"От тоя шофьор никога няма да излезе. Седял и гледал.
  • #4
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ето до това водят лакираните нокти.Народа свикна че шофирането е нещо рутинноо като да си миеш зъбите..Като гледам как почти всек исе вози шофирайки..тотално неадеквтани.Искат да ядат, пият, играят шах и карти..телефона не го коментирам.Трагедия.Какво показва инцидента.Тоя кошник няма преценка в реално време,той следи по карта..*** *** та дтънка.Сменяш ситуацията и байко се натриса.Шоферлъка е секунда за секунда внимание..точка.Който иска да прави друго..или по др .седалки или буса.