IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Инженер разби уникална кола

Роудстърът Morgan Aero 8 за 100 000 долара потроши и друг автомобил

Инженер разби уникална кола

Инженер от компанията Morgan разби роудстъра Morgan Aero 8. Уникалният автомобил се сглобява на ръка и струва най-малко 100 000 долара, съобщава изданието Metro.co.uk, което публикува информация за инцидента.

Инженер разби уникална кола

Машината се е придвижвала по обществен път, когато по неизвестни причини се удря в ниска тухлена ограда, пробива я, след което се врязва и в паркиран в двора на къщата миниван. Зад волана на автомобила е инженер от компанията Morgan, който е тествал колата.

„Намирах се у дома, когато чух удар, но не обърнах внимание. На прозореца дойде един мъж, който ми се извини за случилото се. Той обясни, че е провеждал тест на колата на писта, но е чул странен шум в задната част и е излязъл на пътя, за да провери причината. Така и обаче не успя да ми обясни защо е катастрофирал”, обясни собственикът на пострадалия миниван.

Инженер разби уникална кола

От компанията не коментираха инцидента, но по всичко изглежда, че инженерът просто не се е справил с управлението на мощния автомобил. Роудстърът Morgan Aero 8 е оборудван с 4,8-литров V8 двигател, който осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди.

Инженер разби уникална кола

Самата Morgan Motor Company е най-голямата британска марка, която успя да запази своята независимост. На официалния сай на фирмата тя се определя като „последният частен автопроизводител в света”. Годишно компанията произвежда до 900 коли, като всички те се сглобяват на ръка.

Снимки: Twitter
 

Тагове: morgan aero 8
0 от 500