IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съперник на BMW i8 от DS

Хибридният суперавтомобил ще прилича на E-Tense

Съперник на BMW i8 от DS

Citroen DS планира тотално разширяване на моделната си гама, в която трябва да се появят шест нови модела - 4 SUV автомобила, луксозен седан и супер спортен хибриден модел.

Съперник на BMW i8 от DS

Началото поставя DS7 Crossback, който ще дебютира на салона в Женева след броени дни и през януари догодина ще е на пазара. След него ще се появи компактният DS3 Crossback, който ще съперничи на Audi Q2, а малко по-късно идва ред на седана, който обаче ще е насочен предимно към китайския пазар, където Citroen има сериозно присъствие.

Следват още два SUV модела – DS5 Crossback, който ще дебютира в средния клас и бъдещия съперник на Audi Q7 – 7-местният DS8 Crossback.

Всички тези модели ще имат хибридно задвижване и може би електрически версии. Едва след тях ще се появи и хибридният супер спортен модел, който най-вероятно ще прилича на концепта E-Tense, дебютирал миналата година в Женева.

Съперник на BMW i8 от DS

Но концептът беше с мощност 400 к.с.  и изцяло с електрическо задвижване, докато серийната версия ще заложи първоначално само на хибридните технологии. DS стартира съвместен проект с три канадски компании, сред които и Exagon Motors, които ще разработват с помощта бюджет от 16 милиона долара, осигурен от Канада, компоненти и части за спортен електромобил. След това тези разработки ще бъдат използвани в проекта на DS, който най-вероятно ще дебютира през следващото десетилетие.

Снимки: DS

0 от 500