IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дилъри на Ferrari превъртали километражите на колите

Измамата става със знанието на ръководството на италианския производител

Дилъри на Ferrari превъртали километражите на колите

Бившият мениджър на автосалон на Ferrari, в който се продават коли втора ръка - Робърт Рут заяви, че фирмата му е превъртала километражите на предлаганите коли, за да може да ги продава по-скъпо. Измамата е ставала със знанието на ръководството на италианския производител, става ясно от иска, който Рут е подал срещу бившите си работодатели, съобщава Daily Mail.

Дилъри на Ferrari превъртали километражите на колите

В него 71-годишният търговец обвинява компанията във възрастова дискриминация. Рут твърди, че клиент на салона е платил на ръка сериозна сума на един от механиците, който е трябвало да превърти километража на продавания автомобил. От показанията на екс-мениджъра става ясно, че подобна практика е често срещана и при дилъри не само от Флорида, но и от други щати.

От думите на Рут става ясно, че той е бил уволнен, веднага след като е разбрал за случващото се. Мъжът твърди, че за превъртане на километражите се е използвало специално устройство, известно като "Deis Tester". То не само може да намали показанията на километража, но и директно да ги занули. Благодарение на това цената на колата се покачва с милиони.

В показанията си Рут посочва още, че всяка промяна на пробега на определен автомобил се е съгласувала с главния офис на Ferrari в Италия. Оттам обаче отказват да коментира ситуацията.

Снимка: Ferrari

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Радо ( преди 7 години )
    За какви милиони става въпрос ... Като гледам офертите, няма ферари, което дори да се приближава до милиони.Има единични бройки с история и/или особено редки модели, при които километрите нямат значение ...И това сериозна сума на един от механиците ми звучи като набеждаване ...
  • #9
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Никола ( преди 7 години )
    Значи, някакъв 70+годишен продавач в авто къща някъде по света , понеже бил уволнен по старост започва да клепа техниците в тази авто къща , че пренавивали километража с фирмения тестер ?! Освен това няма старо Ферари !
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    biturbo ( преди 7 години )
    Пълни глупости.
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не е вярно. Най престижната марка. А мерцедес - селяните дет ги продават/купуват са чисти,нали
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хонда доминира на тестовете в Каталуния!Рекорден брой обиколки...2. Проблеми разбира се, с маслото. Гешно проектиран маслен резервоар, лети агрегата за Джапа, и май ще трябва да преработват шасито!Мамма миа...
  • #5
    22 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Смешна история - ферари изобщо не ги еня за километража на колите им 2ра ръка. Дори и да има такова нещо, това си е правено от продавача на автомобила, който е 2ра ръка.Името на Ферари се забърква погрешно и няма никаква връзка между ръководството на компанията и тия дилари на коли 2ра ръка.
  • #4
    20 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Преди повече от 10 г. имаше подобни случай с Порше. Нищо ново под слънцето! Онея си връщат километражите та стой та гледай. И то при условие, че Поршетата и изобщо спортните коли не се карат много.Иначе тази статия за Ферари намирисва на яка партенка. Италянците може всичко, но точно иконите си и най-вече Ферари не биха го окепазили така. Тези селски изпълнения са присъщи на немските марки и представителствата им. Та те помпят продажбите си с измама, а какво остава за километражите да върнат.
  • #3
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ауди ги уличиха точно в това преди време. Представител на марката продава върнати от лизинг автомобили, като им връща километражите и пипва софтуера на БК, за да няма туй-онуй. Имаше цяло предаване по Pro7. Бяха заснели всичко със скрита камера. Щом официалните представителства го правят смятайте за другите какви измами правят с километрите! А най-лесно става в официалния сервиз. Те имат достъп до софта, БК и могат по всяко време да напишат нова сервизна книжка с нужните км. и ремонти.
  • #2
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Дизел ( преди 7 години )
    Започнах да се чудя дали автомобила ми е бил на 23 000 км., когато го взехме. Те в чужбина лъжат, камо ли в България...И то лъжат не за какво да е, а за Ферари!!
  • #1
    10 rate up comment 13 rate down comment
    мъни ( преди 7 години )
    на колко им е основният ремонт на тия италиански хвърчалки? 20 000.. 30 000км?Само вижте под статията фераритата на какви км вървят, а вече са със сигурност на по 1 основен ремонт.