IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpine най-после показа новия А110

Серийната версия ще дебютира в Женева

Alpine най-после показа новия А110

Възродената от Renault марка за спортни автомобили Alpine показа първите официални снимки на серийния си модел А110, който ще дебютира през март в Женева. Колата получава името на легендата от 60-те години А110, а от компанията обещават пълните технически данни за автомобила на 7 март, когато е премиерата му.

Alpine най-после показа новия А110

А110 е един от най-дългоочакваните спортни автомобили, като пазарните стратези го определят като пряк съперник на Porsche Cayman и Alfa Romeo, а британците задължително правят уговорката, че творението на Alpine ще е много по-пригоден за ежедневна употреба от Lotus Elise.

Alpine най-после показа новия А110

На практика серийната версия на А110 е идентична с последния концепт, появил се преди година и носещ името Alpine Vision, който беше представен от Карлос Гон в Монте Карло. Дизайнът на А110 се отличава с ретро форми, все пак създателите му са черпили вдъхновение от оригиналния А110 и твърдят, че новият Alpine ще се отличава от всички други коли, които ще срещнете на пътя.

Alpine най-после показа новия А110

Вече беше потвърдено, че А110 ще има аеродинамика, близка до тази на състезателните коли, а това смело решение прави излишни допълнителните аеродинамични елементи по каросерията, които могат да „зацапат” линиите на купето.

Почти сигурно е, че А110 ще използва 1,8-литров турбо мотор, разработен на базата на 1,6-литровия агрегат от Renault Clio RS, но мощността му ще е около 300 конски сили.

Спортният модел ще се предлага с трансмисия с два съединителя, като всички се надяваме, че тя ще я по-зряла и развита от тази, която се появи в последния Clio RS.

Цените на новия модел ще са между 55 000 и 60 000 евро, а дилърите на Renault вече събират поръчки за първата производствена серия Premiere Edition, която ще е от 1955 коли.

Снимки: Alpine

Тагове: renault alpine alpine a110
0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    А610 ( преди 7 години )
    90-рския Alpine изглеждаше много добре, защо новият трябва непременно да прилича на този от 60-те? Отпред е доста грозноват... и все пак в сегмента ще има раздвижване, аз бих избрал 4C без да ми мигне окото.
  • #8
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Аз пък имам s8 и никакви човешки качества и съм рооб на марките
  • #7
    8 rate up comment 3 rate down comment
    112 ( преди 7 години )
    Аудито вече влезе в графата ретро автомобил. Тази таратайка в движение или стои само пред блока да се хвалиш на съседите?
  • #6
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Мууу! ( преди 7 години )
    А де е фичката на капака!? Без фичка нема рено.
  • #5
    10 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 7 години )
    ми кръсти се тогава S8 бе, по примера на оня чистач на швейцарски пицарии, дето се пише за "доктор" и си сменя ника според всяка кола на която уж се бил качил.
  • #4
    16 rate up comment 2 rate down comment
    вин ( преди 7 години )
    Много ми харесва дизайна! Имам детски спомени от Булгаралпините, но това е нещо съвсем рафинирано и модерно.
  • #3
    4 rate up comment 16 rate down comment
    e46 ( преди 7 години )
    Ае трай бе от 1 година не карам е46 а ауди S8
  • #2
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А БМВ е46 истински авмобил ли е? Селска забава с три букви .... БМВ. А стария мегам има по добро време на ринга от м5 м2 м3 пък нека не е истински автомобил за *** който кара кола за 3к лева
  • #1
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ами на който не му харесва да не купува. И за Меган RS обясняваха, че бил най-скъпия ХотХеч и никой нямало да го купи, пък Рено не се оплакват от продажби.