IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW пусна Серия 1 Седан на китайския пазар

Автомобилът започва от еквивалента на 28 100 евро, но дали ще стигне до Европа?

BMW пусна Серия 1 Седан на китайския пазар

Четиривратата модификация на BMW Серия 1 излиза на китайския пазар с цени, започващи от 204 800 юана или еквивалентът на 28 100 евро според днешния курс. Основните конкуренти на модела ще са Audi A3 Sedan и Mercedes-Benz CLA. За сравнение, моделът на Audi струва 26 200 евро, а най-достъпният седан в гамата на Mercedes струва 33 900 евро.

BMW пусна Серия 1 Седан на китайския пазар

Серия 1 Седан ще се произвежда в китайския завод на съвместното дружество на BMW и Brilliance и ще бъде базиран на платформата UKL. Купето е дълго 4456 мм, широко е 1803 мм и е високо 1446 мм. Междуосието му ще се простира на 2670 мм.

BMW пусна Серия 1 Седан на китайския пазар

Новият модел ще се предлага с два бензинови двигателя: трицилиндров 1.5-литров турбо с мощност 136 к.с. и 2.0-литров турбомотор с 4-цилиндъра и два варианта на мощност – 192 к.с. и 231 к.с. Базовият двигател работи в комплект с 6-скоростна автоматична трансмисия, докато двулитровият мотор е окомплектован с 8-степенен автоматик.

BMW пусна Серия 1 Седан на китайския пазар

В списъка с оборудване китайските клиенти на BMW Серия 1 Седан могат да открият светодиодни фарове, head-up централен дисплей, мултимедийна система с 8.8-инчов сензорен дисплей, камера за задно виждане, паркинг асистент, стъклен панорамен покрив, система за следене на пътната лента за движение, както и технология за избягване на челен удар.

BMW пусна Серия 1 Седан на китайския пазар

Припомняме, че BMW Серия 1 Седан дебютира през есента на миналата година на автомобилния салон в Гуанджоу, Китай. От германската компания тогава обявиха, че седанът е предназначен единствено за китайския пазар. Неотдавна обаче, тестов прототип на Серия 1 с четири врати бе забелязан близо до централата на BMW в Мюнхен, което значи, че не е изключено да го видим и на някой от европейските пазари. 

Снимки: BMW

0 от 500