IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes показа покрива на кабриото E-Class

Конструкцията се сваля или вдига за 20 секунди

Mercedes показа покрива на кабриото E-Class

Компанията Mercedes-Benz показа снимки на мекия покрив, с който е оборудвано новото поколение на кабриолета E-Class. Конструкцията се отваря или затваря точно за 20 секунди при скорост на автомобила до 50 км/ч.

Mercedes показа покрива на кабриото E-Class

Новият кабриолет на германците е оборудван със системите AirCap и AirScarf. Първата представлява козирка на предното стъкло, а втората – вградени в подглавниците на седалките въздуховоди, които не позволяват на хората в автомобила да замръзнат, когато покривът е свален.

Самият автомобил е изграден на платформата MRA, която позволява да се намали неговото тегло. Според неофициални данни, в салона на кабриото ще се появи изцяло нов цифров приборен панел с два 12,3-инчови дисплея.

Гамата двигатели ще бъде взаимствана от седана E-Class, като ще включва 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 241 к.с. Другите две възможности са дизелови двигатели, предлагащи 195 и 258 к.с.

Все още не е ясно, дали Mercedes ще предложи AMG-версия на кабриото. Не е изключено, ако има такава, тя да бъде E43 с 3,0-литров V6 с 396 к.с. Възможно е немците да направят и E63 с V8 мотор, развиващ 550 к.с.

Снимка: Mercedes-Benz
 

0 от 500