IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Идва хибриден Range Rover за китайски богаташи

Пробегът на ток на луксозното возило ще е 40 километра

Идва хибриден Range Rover за китайски богаташи

Още преди края на 2017 г. можем да станем свидетели на дебюта на хибридната версия на луксозния Range Rover, като маркетинговите стратези на Land Rover очакват автомобилът да е изключително успешен на китайския пазар. Хибридната plug-in версия ще се задвижва от 2,0-литров бензинов мотор с турбо и компресор, с мощност 295 к.с., прогнозира списание Autocar.

Идва хибриден Range Rover за китайски богаташи

Бензиновият агрегат ще работи и с електромотор, който пък ще е захранван от литиево-йонна батерия, разположена под пода на багажника. А пробивът в Китай е много важен, тъй като този пазар е повече от съществен за всички производители на луксозни возила. Но в най-скоро време се очаква въвеждането на драконовски мерки за ограничаване придвижването на автомобили с бензинови и дизелови мотори в центровете на големите градове.

Идва хибриден Range Rover за китайски богаташи

Пекин и Шанхай вече поеха в тази посока заради силното замърсяване на въздуха, скоро ще ги последват и други големи градове в комунистическия гигант. Тук обаче идва силната страна на хибридния Range Rover – с пробег на електричество от около 40 километра, новият SUV на британците ще може да прескочи това ограничение и ще зарадва бъдещите си китайски клиенти.

Отделно от това, когато работят заедно бензиновият двигател и електромоторът, те ще осигуряват на луксозния SUV ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 6 секунди. Предполага се, че премиерата на plug-in хибридната версия на Range Rover ще е във Франкфурт през есента.

Снимки: Land Rover, Autocar

Тагове: land rover range rover
0 от 500