IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley ще направи и по-малък SUV

Компактният модел ще бъде хибрид с V6 двигател

Bentley ще направи и по-малък SUV

Към момента британският производител Bentley активно налага първия си кросоувър – Bentayga, като едновременно с това прави планове за развитието на моделната си гама. Те обаче са затруднени от скандала с манипулираните дизелови двигател на концерна Volkswagen и затова в компанията търсят нови решения.

Bentley ще направи и по-малък SUV

Едно от тях, което вече е одобрено от ръководството на Bentley, е създаването на компактен SUV-модел, който ще се разположи под Bentayga в гамата на марката. За този автомобил задължително ще бъде използвано хибридно задвижване.

„Ако искаме компактен кросоувър, то той на всяка цена трябва да използва електричество в задвижването си, тъй като това е единственият сигурен начин да привлечем нови клиенти”, коментира главният инженер на марката Ролф Фреч, цитиран от Autocar.

Пускането на подобен автомобил на пазара е планирано за не по-рано от 2020 г., тъй като тогава ще е стартирала електрификацията на моделите на Bentley. Първата част от този процес включва създаването на хибридна версия на Bentayga, която ще бъде последвана от подобни модификации на новия Continental GT, както и на Mulsanne и Flying Spur.

Появата на електромобили и хибриди в гамата на марката е задължителна, тъй като това е единственият начин за постигане на новите екологични изисквания. За целта новият хибриден SUV ще използва V6 бензинов двигател, а едва по-късно ще се появи и бензинова модификация с V8 мотор, насочена към пазара в САЩ.

Снимка: Bentley

 

Тагове: bentley bentayga
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    хахахаха.. *** обяанява за Немците.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Italian Stallion ( преди 7 години )
    Germantsite osven prekrasni avtomobili , pravyat i super strelkovo oruzhie ! Ya obyasni zashto Americanskite SWAT i Ruskite Spetsnaz Alpha sa oborudvani s germanskite avtomati na Hecler & Koch !?
  • #2
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Некадърно=немско ( преди 7 години )
    Немците не могат да правят коли Немската кола е като немския телевизор, мобилен телефон, всякаква електроника и бяла техника, промишлени и селскостопански машини просто една пропаганда и реклама.Всички си купуват айфони и азиатски марки електроника а не сименс и ползват Кат Джон див Волво не либхер Ман. Просто намажат!
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Този е достатъчно изцъклен и "английски". Става само баба Елизабет да се вози на него.