IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

650 коня за пистовия Chevrolet Camaro ZL1

Най-палавата версия на модела идва с много доработки и рекордно широки гуми, но със стандартните спирачки

650 коня за пистовия Chevrolet Camaro ZL1

Chevrolet показа пистова версия на новото Camaro. Модификацията ZL1 1LE бе представена на легендарната писта Daytona International Speedway този петък, точно преди NASCAR събитието Daytona 500.

Chevrolet вади пистово чудовище

2018 ZL1 1LE включва в себе си елементи както от последната версия на ZL1, така и от Z/28. Новият автомобил е изграден на базата на обикновено Camaro 2018 ZL1 Coupe, като някои елементи, като спирачките например, са запазени.

ZL1 1LE  ще използва същия 6,2- литров LT4 V8 двигател с компресор, който ще се комбинира само с 6-степенна ръчна скоростна кутия. Мощността достига 650 к.с. и 881 Нм въртящ момент.

Chevrolet вади пистово чудовище

Стандартните гуми, широки 285 мм. са заменени с 305 отпред и 325 милиметрови Goodyear Eagle F1 Supercar 3R отзад. Гумите са разработени специално за модела и са най-широките досега, които да са монтирани на фабрично Camaro. Моделът също така се отличава и с амортисьори DSSV, олекотени задни седалки, регулируемо окачване, променящо клирънса, регулируеми носачи и задна стабилизираща щанга. Само от новите амортисьори пък, теглото на ZL1 1LE 2018 е намаляло с 27 кг. в сравнение със стандартното ZL1 2018.

Chevrolet вади пистово чудовище

Друга съществена промяна е аеродинамичния пакет. Автомобилът е оборудван със задно крило от въглеродни влакна, въздушни дефлектори, предни странични крила и сплитер. Отпред решетката пък е уголемена за по-добро охлаждане, а двигателят е с нов капак на компресора, който да редуцира топлината.

Chevrolet вади пистово чудовище

Всяко ZL1 1LE ще се прдлага и с черен преден капак, карбонов преден охладител, затъмнени задни светлини и черни огледала. В добавка ще е достъпен и датчик, регистриращ данните по време на пистово шофиране.

Все още не е ясна цената на пистовата машина на Chevrolet, но най-вероятно тя ще стартира от 63 000 долара и ще влезе в продажба по-късно тази година.

0 от 500