IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо Илон Мъск си купи Audi

Четирима шефове на автомобилни компании, които избраха модели на конкуренцията

Защо Илон Мъск си купи Audi

Шефът на всеки сериозен автомобилен поизводител би трябвало да е пример за всички, като се вози или сам управлява някой от моделите на компанията му. Това обаче явнто не важи за някои ръководители, които не се притесняват да изберат машина на конкуренцията.

Хорацио Пагани (Pagani) – Ferrari F12tdf и Porsche 911R

Да избереш кокуренцията

Защо му е на Хорацио Пагани да си купува каквито и да е други автомобили, след като компанията му прави едни от най-добрите суперколи в свет? Явно обаче модели като Zonda и Hyara се струват на аржентинеца не толкова добри и само преди няколко дни той се сдоби с Ferrari F12tdf. При това той не избра стандартния модел, а си поръча уникална кола, направена от подразделението Tailor-made специално за него.

Да избереш кокуренцията

През януари Пагани си купи и с още една впечатляваща машина – Porshe 911R, което също като Ferrari F12tdf конструкторът сам отиде да прибере от завода. Впрочем колите на Porsche са една от големите страсти на Хорацио – в гаража си то има (или е имал) Carrera GT, 918 Spyder и Cayman GT4.

Фердинанд Пиех (Volkswagen AG) – Ferrari LaFerrari и Ferrari F12berlinetta

Да избереш кокуренцията

Една от най-големите фигури в автоиндустрията – Фердинанд Пиех, до април 2015 г. бе начело на огромен концерн, в който влизат производители на скъпи, бързи и луксозни автомобили. Пиех можеше да избира между марки като Lamborghini, Bentley, Porsche или Audi, но той предпочете да си купи хибрида Ferrari LaFerrari, който излезе в ограничена серия.

Да избереш кокуренцията

Любовта на немеца към колите от Маранело явно е голяма, тъй като той си е купил и F12berlinetta. Както се изясни по-късно, автомобилите на бившия шеф на Volkswagen AG могат лесно да бъдат разпознати, тъй като на регистрационния им номер винаги има името SULA.

Илон Маск (Tesla Motors) – Audi Q7 и Porsche 911

Да избереш кокуренцията

През 2012 г. компанията Tesla пусна на пазара автомобил, за който започна да говори цял свят – лифтбека Model S. Това всъщност бе вторият модел на компанията, която стартира с роудстъра с оригинално име Roadster. Това обаче не пречи на собственика на компанията Илон Мъск да си купи Audi Q7. Твърди се, че именно този автомобил е вдъхновил Мъск да измисли вратите тип „крила на сокол”, които се появиха при Tesla Model X. С тях се цели по-лесното излизане на пътниците, разположени на третия ред седалки.

Да избереш кокуренцията

В годината на дебюта на Model S босът на Tesla става собственик и на още един впечатляващ автомобил – Porsche 911. Колата е забелязана в гаража на къщата на бизнесмена от екип на списание Forbs, който гостува на Мъск. На каква модификация на спортната кола е заложил милионерът, не се съобщава.

Дейвид Удхаус (Lincoln) – Tesla Model X

Да избереш кокуренцията

През април 2016 г. главният дизайнер на Lincoln отива на работа с електрическия кросоувър Tesla Model X и така изненадва мнозина. Оказва се, че автомобилът е купен от концерна Ford, който поръчва една от първите бройки, като предплаща 55 000 долара. Така и не става ясно защо във Ford са се решили на подобно нещо, още повече, че електрическия кросоувър на Lincoln не се предвижда през близките няколко години.

Снимки: Ferrari, Audi, Porsche, Tesla
 

0 от 500
  • #15
    1 rate up comment 4 rate down comment
    пацо ( преди 7 години )
    Всеки знае че Ферари са машините. После е Порше, после Мерц. Всичко друго са или бутикови истории или средностатистически кошове......А аз отдавна говоря че Мъск е и-д-е-о-т, ама Ит-тата му се връзват, направил коли кошари и си взел още по голям бидон, да си слага зеле....хахаха
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    По принцип Порше е еталона. Да има Пагани,Ферари,Ламборджини, все супер бегачки ама на Нюрбургринг рекорда е на Порше. А 911 ката си е класика в жанра, кой не иска или в даден етап от живота си не е искал такава? Най-доброто от най-доброто. Кю седмака, няма какво да го коментирам, красив джип, но нищо особенно, явно му върши работа. Все пак побира доста багаж, един от най-големите джипове на пазара. Абсолютно еднакви като габарит с GL на Мерцедес. Х5 и МЛ са доста по-малки.
  • #13
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Швабен вместо да остроумничиш по форимуте и да "рецитираш" неща които си прочел или някой ти е казал, да се правиш на много "веЩ" по всички въпроси...направи бизнес модел и прави нещо, що не отидеш в Тойота да работиш?! Те като разберат колко знаеш...ще те "позлатят"!
  • #12
    18 rate up comment 7 rate down comment
    Абе ( преди 7 години )
    защо никой не налита на "качествените" жълти "премиуми"?
  • #11
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Устойчив бизнес модел е този на Тойота - най-модерните технологии, най-качествения и надежден продукт, най-доволните клиенти и най-големите печалби. Нулев бюджет за платени партенки на полуграмотни автоджурналя. И всичко това в дългосрочен план. Ето така се прави бизнес.
  • #10
    12 rate up comment 2 rate down comment
    re ( преди 7 години )
    Ето нали казахме, очевидно имаш сериозни компетенции в тази област. Покажи ни как трябва да се прави.
  • #9
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    За какви "злоба и простотия" ми говорите? Мъск и начина му на правене на бизнес са идеален пример за това как НЕ ТРЯБВА да се прави устойчив бизнес. При него всичко е въздух под налягане, пропагандни партенки и продукт с качество много под средното. Краткосрочен фурор и неизбежен фалит в дългосрочен план и хиляди ограбени "пишман" инвеститори. Цялата световна икономика върви към дъното заради такива като Мъск.
  • #8
    11 rate up comment 2 rate down comment
    re ( преди 7 години )
    RICEr, kогато създадеш и ти компания за милиарди ще бъдем първите, които ще те критикуваме, бъди сигурен.
  • #7
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Русия ( преди 7 години )
    Всичко е тт , хората трябва да познават конглокенцията.
  • #6
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Italian Stallion ( преди 7 години )
    Vdahnovenieto na E . Musk da vnedri gull-wing doors v TESLA Model X , mozhe da bade edinstveno ot MercedesBenz 300 SL .